Röviden

2006. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Microsoft új szoftvereivel a vállalatok nemcsak az üzleti információkat hasznosíthatják jobban, hanem az eddigieknél sokkal hatékonyabban kezelhetik ügyfélkapcsolataikat, ami hat az eredményességükre is – mondta Vityi Péter, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója. (P. B.)

*****
A Commerzbank Zrt. rugalmas és gyors hitelkonstrukciót kínál kis- és középvállalkozások számára. A kölcsönt forgóeszközök és beruházások finanszírozására egyaránt igénybe lehet venni – mondta sajtótájékoztatóján Hák-Kovács Tamás, a bank elnök-vezérigazgatója. Az elnök-vezérigazgató aláhúzta: a közelmúltban lépte át a pénzintézet a 210 milliárd forintos mérlegfőösszeget. (P. B.)

*****
A Budapestről közlekedő diszkont légitársaságok közül a SkyEurope szállította a legtöbb utast 2006 első háromnegyed évében. A SkyEurope utasainak száma novemberben 176 ezer fölé nőtt, 46 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszakit. (P. B.)

*****
A jövő hétfőtől jegyezhető 2007/26 sorozatú kamatozó kincstárjegyet évi 7,50 százalékos kamattal hirdette meg az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Ez 25 bázisponttal alacsonyabb az előző sorozat 7,75 százalékos kamatánál, és 50 bázisponttal kisebb a jelenleg érvényben lévő jegybanki alapkamatnál, ami jelzi, hogy az egyéves horizonton csökkenő kamatszintre számít a kibocsátó. A 2007/26 sorozatot december 22-ig lehet jegyezni. (P. B.)

*****
Az UNIQA-Versicherung leányvállalata, az UNIQA Real Estate AG megvásárolta a budapesti First Site hotel- és irodakomplexumot. A teljes befektetés az UNIQA közleménye szerint 35 millió euró. A projekt fővállalkozója a német Terra Consult GmbH. (MTI–Eco)

*****
A NAPI Gazdaság tulajdonosai megállapodást kötöttek, amelynek alapján a NAPINVEST Kft. megveszi a Storyline Kft. 65 százalékos tulajdonrészét. A tranzakció 2007 első felében zárul. A NAPI Gazdaság Kiadó Kft. taggyűlése a lap alapítása óta a tőzsde rovatot vezető Korányi G. Tamást nevezte ki a NAPI Gazdaság főszerkesztőjévé. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.