Röviden

2006. 12. 28. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Banknál működő opciós részvényprogram során pénteken 48 000 darab törzsrészvényt hívtak le a Budapesti Értéktőzsdén, és folytatódott a december 9-én bejelentett sajátrészvény-vásárlási program is. Egyúttal az OTP Bank Nyrt. több vezető beosztású tisztségviselője OTP-részvényeket értékesített december 22-én, valamennyien az OTP Bank mint befektetési szolgáltató igénybevételével. (P. B.)

*****
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint a három hónapos diszkontkincstárjegyek aukciójára a felajánlott és értékesített 40 milliárd forintos mennyiségre 56,88 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Az elfogadott 40 milliárd forinton felül négymilliárd forintnyit bocsátott ki az ÁKK saját számlás értékesítésre. Az aukción 7,97 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva. (MTI–Eco)

*****
Románia jövőre visszatér az államkötvény-piacra, nyolcmilliárd lej (3,15 milliárd dollár) értékű, helyi pénzben jegyzett értékpapír kibocsátását tervezi. Tavaly nem jelent meg Bukarest adósságfinanszírozó államkötvényekkel a piacon. Az ország január elejei uniós csatlakozásával összefüggésben már megnyitotta államkötvénypiacát a külföldi befektetők előtt, de a költségvetési többletre való tekintettel nem bocsátott ki papírokat az idén. (MTI–Eco)

*****
A General Motors kettes számú embere szerint ha a javasolt amerikai üzemanyag-takarékossági elképzelésekből valóság lesz, akkor a nagyobb fogyasztású járművek gyártását akár át is adhatják majd az amerikai autógyártók a japánoknak. (MTI–Eco)

*****
A német ThyssenKrupp acélipari óriás pert indít a világ legnagyobb acélipari konglomerátuma, a nyáron létrejött ArcelorMittal ellen, mert az nem teljesítette szerződéses kötelezettségét, nem adta át részére az Arcelor által korábban felvásárolt és egy holland alapítvány javára bejegyzett kanadai Dofasco acélgyártó céget. Az ügyletet eleve akadályozza az, hogy az alapítvány korábban úgy döntött: nem oszlatja fel magát, amivel elvileg lehetővé tenné a Dofasco eladását. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.