időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Szilveszteri buli állami vezetőknek

Borsodi Attila
2006.12.06. 23:00

Levélben invitálja a balatonőszödi kormányüdülőbe az ország állami vezetőit, tisztségviselőit Szetey Gábor kormányzati személyügyért felelős államtitkár. A „meghívóból” kiderül, hogy a kormányüdülő 2006. december 22. és 2007. január 2. között várja vendégeit. A tájékoztató anyag külön kitér arra, hogy a december 29. és január 2. közötti időszak szilveszteri igénybevételnek számít, s ezekre a napokra főszezoni díjat számolnak fel. Az állami vezetőknek, tisztségviselőknek az üdülési igényét a kormányzati tisztségviselői és kitüntetési főosztályon kell jelezni.
A Fidesz értetlenül áll az előtt, hogy egy államtitkár ilyen rendezvények szervezésével tölti az idejét. – Gyurcsány Ferenc előszeretettel beszél a megszorító intézkedésekkel kapcsolatban arról, hogy a kormány magán kezdje a takarékoskodást és a spórolást. Ehhez képest olyan tisztségeket hoznak létre, mint a kormányzati személyügyért felelős államtitkár pozíciója, aki azzal foglalkozik államtitkári rangban, hogy rendezvényeket, szilveszteri üdüléseket szervezzen a kormány részére – jelentette ki Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.
Danks Emese kormányszóvivő elmondta: az államtitkár nagyon sok mindent tesz, ez is egy szelete a munkájának. – Szetey Gábor csupán írásban tájékoztatta a tisztségviselőket a balatonőszödi üdülési lehetőségekről – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.