A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Új kosarasfőtitkár, régi ellentétek

Munkatársunktól
2006. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még csak néhány napja jegyezték be jogerősen a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnökévé a május végén megválasztott Németh Lászlót, de már annyi támadást kapott, mintha évtizedek óta ő lett volna az első ember. „Ennyi idő alatt nem is hibázhattunk” – jegyezte meg kissé fásultan Németh, amikor az új vezetőség friss intézkedéseiről érdeklődtünk nála. Az már régóta tudott volt, hogy a szövetség főtitkárával, Bodrogváry Ivánnal kölcsönösen nem kívánnak együtt dolgozni, s ez a tény a kedd késő esti elnökségi ülésen öltött testet, amikor 45 napos felmondási idővel megszüntették a főtitkár munkaviszonyát. „A törvényeknek megfelelően jártunk el, s ez mindig így is lesz. Bodrogváry úr szembekerült a szövetség felett törvényességi felügyeletet ellátó ügyésszel, a Legfőbb Ügyészség állásfoglalásával ellentétes nyilatkozatokat és jogi következményekkel járó lépéseket tett küldöttgyűlési vagy elnökségi felhatalmazás nélkül” – indokolta az elnök a döntést. Hozzátette, az adminisztratív vezetéssel ideiglenesen Varga Tamást bízták meg, a főtitkári posztra pályázatot írnak majd ki. Bodrogváry „koncepciós perről” beszélt, bár nyilván őt sem érte váratlanul eltávolítása, hiszen nyíltan szembehelyezkedett Németh Lászlóékkal.
Az elnök arra is reagált, hogy a sajtóban megjelent, a kilenc helyett mindössze öttagú elnökség már nem határozatképes, mert egyikük lemondott. „Ne kelljen már minden hírt kommentálnom, amely a zuhanyhíradóból érkezik! Mindenesetre leszögezhetem, hogy a jelenlegi elnökségből sem Ábrahám István gazdasági alelnök, sem más nem kíván lemondani.” Személyi ügyekben egyelőre nem várhatók további lépések, jövő pénteken, december 15-én viszont küldöttgyűlést tart a szövetség, hogy az október 2-i, kudarcba fulladt összejövetelt követően végre módosítsa, törvényessé tegye saját alapszabályát. „Ezután, ha a tagság úgy kívánja, állunk elébe bármilyen újbóli választásnak” – mondta Németh László. Az ellenzék ugyanis tovább szervezkedik, bár másik hivatalos elnökjelölt egyelőre nincs a láthatáron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.