Jöhet a Graphisoft felvásárlása

2007. 01. 18. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány héten belül elindulhat a Graphisoft-részvények felvásárlása – jelentette be tegnap az akvizíció két szereplője. München után Budapesten is bemutatkozott a Graphisoft SE felvásárlója a német Nemetschek AG. Az 1963-ban alapított társaság vezérigazgatója, Gerhard Weiss a Graphisoft felvásárlás kapcsán jelezte, a Nemetschek 40 éves iparági tapasztalata és a Graphisoft szakértelme hozzájárul, hogy a két cég az AEC-piacon (építészet és gépészeti tervezés, építőipari kivitelezés) világelsővé váljon. A két cég továbbra is önállóan tevékenykedik, a piacokon baráti versenyt folytat, szinergia a kommunikációban jöhet létre.
Az ajánlatot a Nemetschek beadta elbírálásra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF), amelyről a hatóság várhatóan 15 napon belül döntést hoz. A PSZÁF jóváhagyása esetén várhatóan 45 napjuk van a részvényeseknek felajánlani Graphisoft-papírjaikat az ajánlattevőnek. A 2273 forintos részvényenkénti felvásárlási ár jelentős diszkontot tartalmaz, hiszen a kötelezően megszabott 180 napos, a tőzsdei forgalommal súlyozott átlagárnál 22,8 százalékkal magasabb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.