Röviden

2007. 01. 18. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pannon-Flax Nyrt. január 15-én tartott rendkívüli közgyűlése elfogadta a társaság 2007. évi üzletpolitikai és üzleti stratégiai tervét. A részvényesi találkozó során azokat a stratégiai irányokat jelölték ki, amelyek mentén haladni kíván ez évben a cég. (P. B.)

*****
Tegnap a 2007/F és a 2007/D államkötvényekből visszavásárlási aukciót rendezett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a benyújtott 17,39 milliárd forint össznévértékű ajánlatból 16,59 milliárd forintnyit fogadott el. Az ÁKK közleménye szerint a visszavásárlási aukción elfogadott tételeket január 24-én fizetik ki, az ellenértékként kapott pénz befektethető a mai aukcióra kínált 2012/B és a 2017/B államkötvény vásárlására is, amelyekből 45 és 40 milliárd forintnyit hirdettek meg értékesítésre. (P. B.)

*****
Tavaly rekordot döntött az orosz Gazprom exportból származó bevétele, 43 százalékkal, 37,2 milliárd dollárra nőtt. Alekszandr Medvegyev vezérigazgató-helyettes, a Gazexport vezetője utalt arra, hogy a cégnek sikerült teljesítenie az exportterveket annak ellenére, hogy szokatlanul meleg a tél Európában. (MTI–Eco)

*****
Ázsia országai közül Vietnamban a leginkább optimisták a fogyasztók, a lista második helyén Hongkong szerepel – derül ki a MasterCard felméréséből. Vietnamban az kedvez a fogyasztóknak, hogy a volt kommunista ország áttér a piacgazdaságra – és erre egy gyors növekedésű térségben kerül sor; Hongkongot a tőzsde fellendülése és a munkanélküliség csökkenése juttatta az élre. (MTI–Eco)

*****
A svéd–japán Sony Ericsson távközlési vállalat tavaly 144 százalékkal, 1,3 milliárd euróra növelte adózás előtti eredményét elsősorban a negyedik negyedévi kiváló teljesítményének köszönhetően. (MTI–Eco)

*****
A csipkészítő berendezéseket gyártó holland ASML negyedik negyedéves profitja rekordszintű, egyben magasabb is lett, mint azt az elemzők előzetesen várták; a cég a korábban számítottnál kevésbé csökkenő rendelésállomány miatt most magasabb 2007-es bevételt jelez előre. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.