Röviden

2007. 01. 12. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gramofont hallgató kutyussal fémjelzett His Master’s Voice, vagyis a brit HMV Group Plc zene-, video-, DVD- és könyvkereskedő vállalatra továbbra is rájár a rúd: a január 6-ával végződött tíz héten 0,8 százalékkal kisebb volt a forgalma, mint egy évvel ezelőtt. (MTI–Eco)

*****
Az OTP Bank százezer OTP-törzsrészvényt vásárolt szerdán 8056 forint/darab átlagáron. A tegnap megjelent közlemény szerint az opciós részvényprogramban eddig hatvanezer részvényt hívtak le, így a bank tulajdonában lévő törzsrészvények állománya 48 500 darabra csökkent. (P. B.)

*****
A lengyel parlament szerdán késő este jóváhagyta az államfő által javasolt Slawomir Skrzypek kinevezését a központi bank élére. (MTI–Eco)

*****
A mannheimi székhelyű Südzucker nehezen küzd az EU új cukorpiaci rendtartásával, habár elég sikeres az átállás más termékekre. A Südzucker 99,2 millió eurós adózott eredményt jelentett az üzleti éve novemberrel zárult harmadik negyedéről, épphogy meghaladva az egy évvel korábbi 98,7 milliót. (MTI–Eco)

*****
Lengyelországban az idén legalább a tavalyi tízmilliárd dollárral azonos, vagy több lesz a közvetlen külföldi tőkeberuházás – közölte az állami befektetési ügynökség vezetője. Az összeg jó része a megtelepedett külföldi cégek profitjának visszaforgatásából származik. (MTI–Eco)

*****
Az Államadósság Kezelő Központ tájékoztatása szerint a felajánlott és értékesített negyvenmilliárd forintnyi kincstárjegyre tegnap 69,7 milliárd forint értékű jegyzés érkezett. Az elfogadott negyvenmilliárd forintnyi mennyiségen felül 12 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkont- kincstárjegyet bocsátottak ki saját számlás értékesítésre. Az aukción 7,93 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján. (MTI–Eco)

*****
A Swiss svájci légitársaság kedden indítja közvetlen járatát Budapestről Bázelbe. Az új járat hetente négy alkalommal teremt összeköttetést a két város között. Magyarországon a Swiss 2006-ban 50 százalékos utasszám-növekedést ért el. (P. G. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.