Röviden

2007. 01. 11. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A befektetési alapok vagyona 2006-ban 35 százalékkal nőtt, december végén 2540 milliárd forintot tett ki – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz). A kötvényalapok vagyona közel 51 százalékkal csökkent, 276 milliárd forintot tett ki az év végén. (P. B.)

*****
Kínában tavaly rekordot döntött a külkereskedelmi mérleg többlete, miután az export 27 százalékkal, míg az import 20 százalékkal nőtt. Az Új Kína hírügynökség tegnapi jelentése szerint az aktívum 74 százalékkal nőtt, 177,47 milliárd dollárra. A kivitel 27,2 százalékkal, 969,08 milliárd dollárra, az import 20 százalékkal, 791,61 milliárdra emelkedett. (MTI–Eco)

*****
A hat hónapos diszkontkincstárjegy tegnapi aukcióján a felajánlott és értékesített 40 milliárd forintnyi mennyiségre az Államadósság Kezelő Központ tájékoztatása szerint 102 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Az aukción – a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség (ISMA) ajánlása alapján számítva – 7,94 százalékos átlaghozam alakult ki. (MTI–Eco)

*****
Ismét a harmadik egymást követő hónapban csökkent az amerikai külkereskedelem hiánya: a tegnap kiadott adat szerint novemberben 58,23 milliárd dollár volt. Ennél kisebb értékű hiányt legutóbb tavaly előtt júliusban mutatott fel az amerikai külkereskedelem. A szakértők legutóbb még azzal számoltak, hogy novemberben nőtt a hiány októberhez képest elsősorban a feldolgozóipar exportjának lassulása miatt. (MTI–Eco)

*****
A Privy Council Communications megállapodást kötött a KBC Securities Magyarországgal, erősítve ezzel pozícióját a kommunikációs tanácsadói piacon. A KBC Securities Magyarország 2006 októberében kezdte meg befektetési-szolgáltatási, elemzői és pénzügyi tanácsadási tevékenységét. A brókerház tavaly a második legnagyobb forgalmat bonyolította le a Budapesti Értéktőzsdén, piaci részesedése elérte a 13,6 százalékot. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.