Röviden

2007. 01. 10. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatért a szokásos kerékvágásba az állampapír-kereskedés az év második hetében, a három hónapos diszkontkincstárjegy tegnapi aukciójára az általában szokásos, háromszoros kereslet mutatkozott. Az Államadósság Kezelő Központ tájékoztatása szerint a felajánlott és értékesített 40 milliárd forintos mennyiségre 123,4 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. (MTI–Eco)

*****
Kibővült a TeleData felügyelőbizottsága, a testület Eckhard M. Geulen és Tóthmátyás Tibor belépésével nyolcfősre nőtt. A Magyar Telekom-csoporthoz tartozó TeleData tulajdonosai azért döntöttek két újabb tag kinevezéséről, mert ezzel is ki akarták fejezni a társaság jövőbeli szerepének megnövekedését a csoporton belül. (P. B.)

*****
Történetének legjobb évét zárta tavaly Európában a General Motors, az eladások először lépték át a kétmilliós határt. Az európai kontinensen összesen 2,003 millió autót adtak el, egy százalékkal többet az előző évinél. A legnagyobb mértékben Oroszországban nőtt az értékesítés. Elsősorban a Saab, a Cadillac és a Chevrolet (korábban Daewoo) modellek voltak népszerűek, ezeknél két számjegyű volt az eladások növekedése. (MTI–Eco)

*****
A thaiföldi kormány tegnap egy többek által vitatott törvénytervezetet fogadott el, amely szerint korlátozzák a külföldi befektetők szavazati jogát a vegyes vállalatokban. A szeptemberben egy katonai puccs után felállított kormány intézkedését az ugyancsak nem szabadon választott parlamentnek is jóvá kell még hagynia. A külföldiek szavazati jogát a vegyes vállalkozásokban 50 százalékra korlátoznák. (MTI–Eco)

*****
Fogyasztók megtévesztésének gyanújával versenyfelügyeleti eljárást indított a CIB Közép-európai Nemzetközi Bank Zrt.-vel, valamint az MKB Bank Nyrt.-vel szemben a Gazdasági Versenyhivatal. A hatóság a két bank hitelkártyatermékekre vonatkozó tájékoztatásait vizsgálja, amelyekben akár 45 napig kamatmentes költést ígérnek az ügyfeleknek, miközben a kamatmentesség számos további lényeges feltételtől függhet. (J. Gy.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.