Röviden

2007. 01. 19. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Allianz biztosító tegnapi bejelentése szerint a kisrészvényesek kivásárlásával teljes egészében átveszi francia egységét, az AGF-et és németországi életbiztosítóját, az Allianz Lebent – összesen 10,5 milliárd eurós ügylet keretében. A müncheni székhelyű biztosító, amely díjbevételeit tekintve Európa legnagyobbja, az AGF 42,4 százaléka mellett az Allianz Leben életbiztosító német egységének 9 százalékát is felvásárolja. (MTI–Eco)

*****
Urbán László, az OTP Bank frissen kinevezett vezérigazgató-helyettesének tulajdonában nincs OTP-törzsrészvény. Urbán Lászlót 2007. január 15-i hatállyal bízták meg az OTP Bank stratégiai és pénzügyi divíziójának vezetésével Spéder Zoltán távozását követően. (MTI–Eco)

*****
A 2012/B ötéves államkötvényből a tervezett 45 milliárd forintnál 5 milliárd forinttal többet, a 2017/B tízéves államkötvényből pedig a meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiséget értékesítették a csütörtöki államkötvény-aukciókon – közölte az Államadósság Kezelő Központ. A 2012/B ötéves államkötvényből felajánlott 45 milliárd forintnyi mennyiségre 148,41 milliárd jegyzés érkezett, ebből 50 milliárd forintnyi ajánlatot fogadtak el. (MTI–Eco)

*****
Távozik a Graphisoft SE igazgatótanácsából Dominic Gallello, annak érdekében, hogy az igazgatótanács a német felügyelőbizottságok mintájára kizárólag az ügyvezetéssel nem foglalkozó igazgatókból állhasson. Dominic Gallello ugyanakkor megerősítette elkötelezettségét a Nemetschek AG-nak, hogy a Graphisoft-csoport ügyvezetésének irányítását továbbra is ellátja. (P. B.)

*****
A luxembourgi székhelyű Sicav IXIS Am Emerging Europe 2,66 százalékos befolyást szerzett az Állami Nyomda Nyrt.-ben. A párizsi Caceis Bank részesedése megszűnt a cégben. Eközben a Caceis Bank ügyfele, az ugyancsak párizsi székhelyű Sicav IXIS Europe Avenir 3,08 százalékos befolyásra tett szert. (MTI–Eco)

*****
A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) előrejelzése szerint az idén napi 85,77 millió hordó lesz a kőolaj-felhasználás. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.