Röviden

2007. 02. 14. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SCD Holding igazgatóságának döntése értelmében 2007 februárjától a cégcsoport Mergers and Acquisitions (összeolvadás és felvásárlás) tevékenységének, illetve a tervezett tőkepiaci megjelenéséhez kapcsolódó folyamatok irányítására új vezérigazgató-helyettesi pozíciót hozott létre. A terület vezetését Boris Mihály – a Concorde Értékpapír Zrt. korábbi igazgatója – látja el. (P. B.)

*****
Az egyebek között internetes keresőprogramjáról ismert Google médiavállalat erősíteni kívánja magyarországi jelenlétét, ezért a magyar nyelven jelenleg is elérhető szolgáltatásainak továbbfejlesztését, illetve újak indítását tűzte ki célul. Peresztegi Zoltán, az amerikai központú cég január elsejével kinevezett magyarországi képviselője sajtótájékoztatón kedden Budapesten a helyi internetpiac fejlettségével indokolta a világcég döntésének időzítését. (MTI–Eco)

*****
A három hónapos diszkontkincstárjegy tegnapi aukciójára a meghirdetett és értékesített 25 milliárd forintnyi mennyiségre mindössze 48,6 milliárd forintnyi jegyzés érkezett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint. Az aukción 8,03 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség (ISMA) ajánlása alapján számítva. (MTI–Eco)

*****
A Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt. konszolidált adózott nyeresége a 2005. évihez képest tavaly 19,8 százalékkal 14,424 milliárd forintra esett vissza – közölte az Elmű a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti konszolidált gyorsjelentésében. Az árbevétel 11,8 százalékkal 215,145 milliárd forintra nőtt. (P. B.)

*****
A BÉT kötelezte a Phylaxia Pharma Nyrt.-t, hogy 60 napon belül kezdeményezze a korábbi alaptőke-emelésekből származó részvényeinek tőzsdei bevezetését. A tőzsde honlapján közzétett határozat szerint a Phylaxia Pharmának február 10-ig kellett volna kezdeményeznie a 2005. július 7-i igazgatósági döntéssel kibocsátott 1 427 432, és a 2006. június 8-i igazgatósági döntéssel forgalomba hozott 3 283 475 új részvényeinek tőzsdei bevezetését. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.