Röviden

2007. 02. 13. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a brit Vodafone bejelentette, hogy 11,1 milliárd dollárért megállapodott a nagyságra negyedik indiai mobilszolgáltató, a Hutchison Essar 67 százalékának megvételében. Ez a negyedik legnagyobb bevásárlása azóta, hogy 2000-ben 234 milliárd dollárért megvette a német Mannesmannt. (MTI–Eco)

*****
Hat magánszemély kártérítési pert indított a Pannon-Flax Nyrt. ellen öszszesen mintegy 261 millió forint értékben. A magánszemélyek határidős ügyletek alapján vásárolt részvényeken elszenvedett árfolyamveszteség és a perköltség megtérítése érdekében indítottak pert a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságnál. (P. B.)

*****
A Graphisoft elvi megállapodást kötött a Construction üzletág menedzsmentjével arról, hogy egy új társaság keretein belül viszik tovább az üzletág fejlesztését. Az üzletág menedzsment általi kivásárlásában a Borealis Ventures kockázati tőketársaság finanszírozóként vesz részt. A kiválás várhatóan márciusban történik meg, az átvilágítások sikeres lefolyásának függvényében. Addig a Construction divízió a Graphisoft részeként folytatja az üzletet. (P. B.)

*****
Az Állami Nyomdában együttesen 25,04 százalékos befolyással rendelkező tulajdonosi csoport részvényesi megállapodást kötött arról, hogy a továbbiakban összehangoltan járnak el a szavazati jogok gyakorlásakor és a részvényeik értékesítéséről való döntéshozatal során. (P. B.)

*****
Üzleti szolgáltatóközpont létrehozatalát tervezi külföldön a svéd Ericsson, s az egyik lehetséges helyszín Lengyelország. A Puls Biznesu értesülése szerint Lengyelország Indiával, Bulgáriával és Romániával áll versenyben a beruházásért. Döntés márciusban várható. Az Ericsson eddig 130 millió eurót fektetett be Lengyelországban. (MTI–Eco)

*****
Az Euroclear felvette klíring devizái közé az orosz rubelt, ami jelentős mértékben megkönnyíti majd a rubelben jegyzett értékpapírok forgalmazását, kötvények kibocsátását, mérsékli a befektetők érdeklődését a folyamatosan emelkedő árfolyamú deviza iránt, növeli a deviza likviditását, és csökkenti a tranzakciós költségeket. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.