Röviden

2007. 02. 08. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti székhelyű Ablon ingatlanfejlesztő társaság részvényeit tegnap vezették be az Alternatív Befektetési Piacra (AIM), 2,50 font sterlinges áron. Az Ablon Group Limited jelen van Prágában, valamint új ingatlanokkal Bukarestben is. Harmincötmillió darab újonnan kibocsátott részvénye került ma az Alternatív Befektetési Piacra, 2,50 font sterlinges áron. Az újonnan kibocsátott részvények a társaság megnövekedett részvénytőkéjének 33,33 százalékát képviselik. (MTI–Eco)

*****
Távozik az Erste Bank Hungary Nyrt.-től Tátrai Bernadett, a pénzintézet lakossági üzletágáért felelős igazgatósági tagja, a felügyelőbizottság tegnapi rendkívüli ülésén a lakossági üzletág megbízott vezetőjének Sztanó Imrét kérte fel. A bank közleménye szerint Sztanó Imre végleges kinevezéséről a pénzintézet éves rendes közgyűlésén döntenek majd. (MTI–Eco)

*****
Az OTP Bank folytatta a 2006. december 19-én bejelentett sajátrészvény-vásárlási programját, és 2007. február 6-án 70 ezer darab OTP-törzsrészvényt vásárolt. Az OTP Bank mint befektetési szolgáltató közreműködésével 8633 forint darabonkénti áron lebonyolított ügylettel a bank saját tulajdonában lévő OTP-törzsrészvények állománya 70 ezer darabra nőtt. (P. B.)

*****
A tavalyi jó üzleti év után sikeresen vette folyó üzleti évének első negyedét is az easyJet. A légitársaság forgalma 14,9 százalékkal 366,2 millió fontra nőtt, szállított utasai száma 9,8 százalékkal, 8,1 millióra emelkedett a korábbi 7,4 millióról. Az egy ülésre jutó bevétel 4 százalékkal nőtt a negyedben, az egy utasra jutó 2,3 százalékkal, egyéb bevételei pedig 22 százalékkal. (MTI–Eco)

*****
Az Exbus Nyrt. (korábbi nevén NABI) igazgatósága 103,586 millió forintos zártkörű tőkeemelésről határozott. A társaság a névértékkel megegyező, 112 forintos árfolyamon új részvényeket bocsát ki, amelyek lejegyzésére a Reál Hungary Zrt. tett ajánlatot. Ezzel a társaság jegyzett tőkéje 621,542 millió forintra emelkedik. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.