Aston Martin: tulajdonost váltottak

2007. 03. 14. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több jelentkező is volt a Fordot is tulajdonló Premier Automotive Group luxussportautókat gyártó cégére, az Aston Martinra, de végül egy amerikai–brit–kuvaiti konzorcium vehette meg az angol nemzeti sportautógyártót. Hétfőn este aláírták azt a szerződést, amelyik a Premier Automotive Group tulajdonában álló brit sportautógyártó cég, az Aston Martin eladásáról szól – jelentették be Torontóban.
A James Bond-filmek állandó kellékét, a luxusautót gyártó cég 90 százalékát David Richards konzorciuma vehette meg 480 millió brit fontért (175 milliárd forint). David Richards partnerei az üzletben John Sinders texasi bankár és két kuvaiti befektetési csoport, az Investment Dar és az Adeem Investment voltak. A Ford továbbra is biztosítja az Aston Martin sportkocsik műszaki hátterét: folytatja a motorok és egyéb fődarabok szállítását, és szükség esetén nyilván a fejlesztésbe is besegít, bár az újabb típusok kialakításának költségeit már az új tulajdonosoknak kell állniuk.
A társaság vezetése csak részben alakul át, a vevői konzorcium vezetője, David Richards az elnöki széket foglalhatja el, de a cég vezetését továbbra is Ulrich Bez vezérigazgató látja el. David Richards arról nevezetes, hogy cége, a Prodrive az Aston Martin versenyautók fejlesztéséért és a gyári versenycsapat irányításáért felel. Az első új autó, a cég következő csúcsmodellje, a DBS jövőre mutatkozik be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.