Kié lesz a csillebérci tábor?

Fordulat állhat be a hányatott sorsú csillebérci úttörőtábor ügyében az Alkotmánybíróság (AB) lakásmaffiáról szóló határozata következtében.

2007. 03. 25. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek alapján a Fővárosi Bíróság törölheti az ingatlan-nyilvántartásból annak a három magáncégnek a tulajdoni és jelzálogigényét, amelyek korábban különféle összegeket juttattak a Magyar Úttörők Szövetségének. Az AB döntése így valószínűleg kihúzza a talajt, pontosabban a tábort az úttörőszövetség és üzletfelei alól. Az ingatlant érintő jogokat feltehetőleg visszajegyzik az állam javára. Csillebércet a perfolyam kezdete óta ráadásul magának követeli a fővárosi XII. kerületi önkormányzat. A Hegyvidék azért küzd, hogy a bíróság teljes egészében ítélje az államnak a tulajdonjogot, mert egy ilyen döntés után a hatályos törvények alapján az önkormányzat perben is felléphetne a tábor megszerzéséért. A gyermekszervezet – mint ismeretes – 1989 júniusában semmis szerződéssel a KISZ-től kapta meg a negyvenhat hektáros védett területet. Ez a megállapodás a vagyonátmentés klasszikus esete volt. Kapcsolódó hír, hogy a Fővárosi Bíróság hamarosan kitűzi a másodfokú eljárást Rácz Péter úttörő-szövetségi elnök ügyében, akit első fokon másfél évi felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek hűtlen kezelés miatt.
Bővebben a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.