Röviden

2007. 03. 13. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danubius-, Econet.hu-, Pannonplast- és Rába-részvényekkel bővül áprilisban a Budapesti Értéktőzsde részvényindexének kosara, a BorsodChem pedig kikerül a BUX-ból. A félévente esedékes kosár-felülvizsgálat során minden jelenlegi BUX-tag megfelelt a kritériumoknak. (P. B.)

*****
A Humet Nyrt. észak-amerikai leányvállalatában, a PBC Inc.-nél lezárult az anyacég többségbe kerüléséhez szükséges vállalati átvilágítás. Az eredmények kiértékelésére a napokban kerül sor. A társaság nevét Humet-PBC North America Inc.-re változtatták, és a négyfős igazgatóságba bekerült a Humet két igazgatósági tagja, Civin János és Csereklei Gábor. (P. B.)

*****
A világ legnagyobb golyóscsapágygyártójának, a svéd SKF-nek az éves forgalma már elérte az 5,8 milliárd eurót – közölte Tom Johnstone, az SKF vezérigazgató-elnöke Prágában a cég megalakulásának századik évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón. (MTI–Eco)

*****
A Gazdasági Versenyhivatal hárommillió forintra bírságolta az Union Biztosító Zrt.-t, mivel 2006 áprilisától a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított az Union-Smaragd termékről adott tájékoztatás során. Az Union a bírságot – a jogsértésnek megfelelően – minimálisnak tartja. (MTI–Eco)

*****
A Procter & Gamble Co. bejelentette, hogy megválik nyugat-európai papírzsebkendő- és papírtörlő-üzletágától. A vevő az SCA fogyasztási cikkeket és papírtermékeket gyártó globális vállalat. (MTI–Eco)

*****
A Panasonic márkájú termékek gyártója, a Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. bejelentette, hogy a következő üzleti évben – lapos televízióinak és digitális kameráinak erőteljes promóciójával – európai eladásainak tízszázalékos növekedését szeretné elérni. (MTI–Eco)

*****
A lengyel nemzeti légitársaság, a Polskie Linie Lotnicze (LOT) tavaly 539,8 millió zlotyra (34,7 milliárd forintra) növelte adózott eredményét a 2005-ös 88,6 millióról. Eközben a bevétel kissé csökkent: 2,76 milliárd zlotyra 2,77 milliárdról – közölte a vállalat. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.