Röviden

2007. 03. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tátrai Bernadett április 16-tól vezérigazgató-helyettesként tevékenykedik az UniCredit Bank Zrt.-nél és a lakossági banki szolgáltatások üzletágát vezeti, egyúttal az UniCredit Bank Hungary Zrt. igazgatóságának tagja is lett. Az új vezérigazgató-helyettes pénzpiaci tapasztalatait az Erste Banknál, ezt megelőzően pedig a Fundamenta Lakástakarék-pénztárnál szerezte meg. (P. B.)

*****
Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. birtokában, illetve az általa kezelt portfóliókban a szavazati jogok 29,18 százalékát képviselő Állami Nyomda-részvény van. Az összesen 407 523 papírral a vagyonkezelő összehangoltan szándékozik szavazni a társaság soron következő közgyűlésén. Idén februárban az Állami Nyomda másik tulajdonosi csoportja már bejelentette összehangolt részvényesi magatartását. (P. B.)

*****
Az osztrák Raiffeisen International Bank-Holding AG profitja erőteljesen növekedett amiatt, hogy az ukrajnai részleget értékesítették az OTP-nek. A negyedik negyedévi adózott eredmény 643 millió eurót tett ki az egy évvel korábbi 103,3 millió euróval szemben, és meghaladta az elemzői várakozásokban szereplő 623 millió eurót. (MTI–Eco)

*****
A Generali Vienna-csoport díjbevétele közel 3,4 milliárd euró volt a múlt évben, a befektetések pedig 4,1 százalékkal, 9,6 milliárd euróra emelkedtek. A kelet-közép-európai régióban a csoport magyar cége adta a díjbevétel közel felét. A 3,38 milliárd eurós tavalyi díjbevétel 16,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – mondta Walter Steidl, a csoport pénzügyi területért felelős igazgatósági tagja. (MTI–Eco)

*****
Osztrák gazdaságkutatók felfelé módosítják a hazájuk gazdasági növekedésére vonatkozó előrejelzéseiket. A munkanélküliség további csökkenésére számítanak, de a növekedés még nem lesz elegendő a kormány által ígért „teljes foglalkoztatás” eléréséhez. A Der Standard című lap beszámolója szerint az osztrák Gazdaságkutató Intézet és a Felsőbb Tanulmányok Intézete közzétette idei tavaszi előrejelzését, amelyben felfelé módosították számaikat. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.