időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Röviden

MTI
2007.03.08. 00:00

Alig jut uniós pénz Somogynak
Legfeljebb évi ötmilliárd forint juthat Somogy megyének az EU következő ciklusában Magyarországra jutó ezerháromszáz- milliárd forintos operatív támogatási keretből – jelentette be tegnap Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. Szerinte a kormány a regionális fejlesztési tanácsokra is „rátette a kezét”, és a döntéseikbe való beavatkozással totális centralizációra törekszik. Négy éve még csaknem hárommilliárd forintot oszthatott el támogatásként a Somogy Megyei Területfejlesztési Tanács. (G. J. A.)

Nemzetközi elismerés a Szentkirályinak
Ismét a Szentkirályi ásványvíz kapta meg a legjobb külföldi szénsavas ásványvíznek járó elismerést Párizsban, a Mondial Spa et Beauté egészség és szépség szakkiállításon. A 250 kiállító részvételével megrendezett nemzetközi fórumon a Szentkirályi a szakkiállítás innovációs díját is elnyerte. (MTI)

A kalózprogramokra hajt az APEH
Együttműködik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Business Software Alliance (BSA) jogvédő szervezet a gazdasági célú illegális szoftverhasználat visszaszorítása érdekében, az erről szóló megállapodást szerdán írták alá. Hazánkban a szoftverek 42 százalékát illegálisan használják, ha ezt az arányt sikerülne leszorítani 35 százalékra, ez 30 milliárd forinttal növelné az állam adóbevételeit. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.