Röviden

2007. 03. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőtől új termékekkel bővül a Budapesti Értéktőzsde határidős piacán kereskedhető kontraktusok köre. Ettől az időponttól kezdve a határidős BUX ETF termékre is lehet üzletet kötni. (P. B.)

*****
Tarafás Imrét választotta az Európa Tanács Fejlesztési Bankjának alkormányzójává az ET kormányzói testülete tegnap. Tarafás Imrét a pénzügyminiszter kezdeményezésére a magyar kormány jelölte erre a tisztségre. A megbízatás öt évre szól. (P. B.)

*****
A Pannonplast igazgatósága az április 14-i éves rendes közgyűlésen azt javasolja a részvényeseknek, hogy a múlt évi 115 millió forint adózott nyereséget forgassák vissza, és a társaság ne fizessen osztalékot. A ma már főleg vagyonkezeléssel és befektetéssel foglalkozó Pannonplast 2002 óta nem fizet osztalékot. (P. B.)

*****
Az információs és kommunikációs technológiákba történő állami és magánbefektetések kezdik meghozni gyümölcsüket – állapította meg az Európai Bizottság a növekedést és munkahelyteremtést célzó digitális stratégia előrehaladásáról készített éves jelentésében. (MTI–Eco)

*****
Ezermilliárd dollár feletti rekordra nőtt az idei első negyedévben a globális vállalati szektorban végrehajtott egyesülési és felvásárlási (M&A) tranzakciók értéke, áll a Dealogic nemzetközi vállalati adatszolgáltató tegnap közölt legújabb felmérésében. A Financial Timesban ismertetett adatok szerint 2007 első három hónapjában 1130 milliárd dollár (210 ezer milliárd forint) összértékű M&A-ügyletet kötöttek a világban; az összérték 14 százalékkal több a tavalyi azonos időszakban mért 987,3 milliárd dollárnál. (MTI–Eco)

*****
Az euróövezetben márciusban átlagosan 1,9 százalékra gyorsult a tizenkét havi infláció a februári 1,8 százalékról, közölték az EU statisztikai hivatalában tegnap előzetes becslésként. (MTI–Eco)

*****
A francia Michelin a világ legnagyobb abroncsgyárának felépítését tervezi Kínában. A francia konszern szándéknyilatkozatot írt alá a tartományi kormányzattal egy személy- és haszongépjármű-abroncsokat gyártó üzem építéséről. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.