Röviden

2007. 03. 03. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly kétmilliárd forintos üzemi eredményt és 20 milliárd forintos árbevételt elérő Graboplast Padlógyártó Zrt. 10 százalékot meghaladó forgalom- és eredménynövekedéssel számol az idén. A társaság termelésének 93 százalékát exportpiacokon értékesíti, a kínai piacon megduplázta eladásait, az amerikai kontinensen pedig új értékesítési csatornák kiépítését indította el. (MTI–Eco)

*****
Két fokozattal a lehető legmagasabb szintre sorolta át tegnap az OTP Jelzálogbank forintban kiadott, fedezett kötvényeit a Moody’s Investors Service, amely – meglehetősen éles elemzői bírálatok közepette – radikális mértékben átalakítja ezekben a hetekben banki kockázatminősítési rendszerét. (P. B.)

*****
A Graphisoft Park 42 millió euró keretösszegű hitelmegállapodást kötött az ingatlanegyüttes további fejlesztésének finanszírozására. A megállapodást a Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság, illetve a tulajdonában álló Graphisoft Park Kft. vezetői kötötték a németországi székhelyű Westdeutsche Immobilienbank AG-vel. A tizenkét év futamidejű hitel a Graphisoft Park jelenlegi területén folyamatban levő és tervezett fejlesztések befejezésére, illetve az eddigi tulajdonosi hitel kiváltására szolgál. (P. B.)

*****
A Diákhitel Központ (DK) Zrt. március 6-án nyilvános kötvényaukciót tart, amelyen a 2009/01 elnevezésű kötvények második részletét kínálja fel 6,5 milliárd forint össznévértékben. Minimális, illetve maximális aukciós árat a kibocsátó nem határozott meg. Az aukciós vételi ajánlat minimális összege egymillió forint. (MTI–Eco)

*****
A Viacom Inc. MTV Networks tegnap nemzetközi tevékenysége átalakítását jelentette be, amely újabb 250 fős leépítést jelent a három héttel ezelőtti, 250 alkalmazottat érintő amerikai elbocsátások után. A Viacom összeolvasztja vagy bezárja néhány nemzetközi tevékenységi területét, a feltörekvő piaci és közel-keleti csoportjának egy részét Londonból Budapestre és Varsóba telepíti át. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.