Röviden

2007. 03. 02. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Synergon igazgatósága megkezdte a részvényopciós program végrehajtását. A 2007. március 1-jén megnyíló programban 258 ezer opciós részvényt jogosultak lehívni a Synergon Informatika Nyrt. érintett munkavállalói a decemberi közgyűlés által meghatározott feltételek szerint. (P. B.)

*****
Az OTP Bank közölte, hogy a 2006. december 19-i közleményében bejelentett programban 2007. február 28-án 16 500 OTP-törzsrészvényt vásárolt darabonként 8096 forintos átlagáron a Budapesti Értéktőzsdén. Ezzel a bank saját tulajdonában lévő OTP-törzsrészvények állománya 100 ezer darabra nőtt. (P. B.)

*****
A vállalathoz tartozó, különböző szolgáltatóegységekbe helyeznek át 50 ezer Deutsche Telekom-alkalmazottat. Mindezt a legnagyobb európai távközlési vállalat igazgatója, René Obermann erősítette meg tegnap Bonnban, nem sokkal azután, hogy ismeretessé vált: a tavalyi évben 43,4 százalékkal csökkent a cég profitja az előző esztendő eredményéhez képest. Obermann elismerte azt is, hogy az idei mérleg sem sok jóval kecsegtet. (MTI–Eco)

*****
A Henkel Magyarország tavaly 72,8 milliárd forintos értékesítési árbevételt ért el, ami 2005-höz viszonyítva több mint 15 százalékos növekedés forintban számítva. (MTI–Eco)

*****
Az E.ON Földgáz Trade Zrt. tegnap megtartotta második földgázaukcióját, s az összes felajánlott földgáz elfogyott. A részt vevő hét feljogosított fogyasztó- és gázkereskedő cég közül négy összesen 1,175 milliárd köbméternyi földgázt vásárolt. A kikiáltási ár az E.ON Földgáz súlyozott beszerzési átlagárának 95 százaléka volt. A szerződéseket 2007. július 1-jei hatállyal, két gázévre kötik meg. (MTI–Eco)

*****
A hároméves államkötvények tegnapi aukcióján a kedvező hozamajánlattal benyújtott, több mint négyszeres kereslet hatására az Államadósság Kezelő Központ a tervezett 75 milliárd forintnál 15 milliárddal többet fogadott el. A 15 éves államkötvényből enyhén emelkedő hozammal a tervezett 20 milliárd forintnyit értékesített. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.