Röviden

2007. 03. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BUX kosarába négy új részvénysorozatot, a Danubius, az Econet, a Pannonplast és a Rába papírjait vezetik be. A BUX kosarából a jelenleg indextagsorozatok közül egyetlen társaság részvényei sem kerülnek ki. (P. B.)

*****
Lezárult a Bookline.hu Nyrt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlat, amelynek eredményeként a Közép-Európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt. a Bookline.hu alaptőkéjének 14,829 százalékát képviselő, egyenként 100 forint névértékű, „B” sorozatú, névre szóló törzsrészvény tulajdonosává válik. A tőzsde honlapján közzétett közlemény szerint így a Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyrt.-ben összesen 45,363 százalékos mértékű befolyással rendelkezik a zrt. (P. B.)

*****
A három hónapos diszkontkincstárjegyre tegnap közel háromszoros volt a jegyzés, a 14 napos MNB-kötvényre a lejárónál mintegy 20 milliárd forinttal kevesebbet jegyeztek az aukciókon. A három hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján a meghirdetett és értékesített 40 milliárd forintnyi értékpapírra 116,66 milliárd forintnyi jegyzés érkezett. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint az aukción a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva 7,84 százalékos átlaghozam alakult ki. (MTI–Eco)

*****
Az utolsó finomításokat végzi globális hírszolgáltatási hálózatán a Thomson Financial, amely májusban kezdi értékesíteni a szolgáltatást, olyan riválisokkal felvéve a versenyt, mint a Bloomberg és a Reuters – írta a Financial Times. A beszámoló szerint a Thomson Financial az általa – 20 millió dollárra becsült áron – tavaly megvásárolt AFX európai hírszolgáltatóra építi globális hálózatát. (MTI–Eco)

*****
Tegnap délben a szlovák jegybank 25 bázisponttal, 4,5 százalékosra csökkentette irányadó kamatát, a kéthetes repót. A lépés megfelelt a várakozásoknak, bár egyes elemzők egy 50 bázispontos csökkentést sem tartottak kizártnak, mások pedig a kamat változatlansága mellett érveltek, mondván az inflációs fejlemények egyértelmű irányzatáig kivárhat a szlovák központi bank. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.