Röviden

2007. 03. 24. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményes évet zárt 2006-ban a T-Online Magyarország Zrt.: a vállalat árbevétele az egy évvel korábbihoz képest több mint 21,8 százalékkal növekedett. Az eredmények hátterében elsősorban a széles sávú termékek dinamikus terjedése, a kiemelkedő médiaértékesítés, a kiadási oldalon pedig a szigorú költséggazdálkodás áll. A vállalat széles sávú piacrészesedése országos szinten 42 százalék körül alakult, amellyel őrzi stabil vezető pozícióját a hazai internetpiacon. A vállalat szerint 2007 az integrált szolgáltatások éve lesz. (P. B.)

*****
A Magyar Telekom bejelentette, hogy a társaság igazgatósága tegnapi ülésén új, az informatikáért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíció létrehozásáról döntött. A posztot április 1-jétől Maradi István tölti be. (P. B.)

*****
A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. igazgatósága a 2006. év után az ezer forint névértékű részvényekre 100 forint osztalékot javasol kifizetni, ha a részvényesek jóváhagyják az előterjesztést a társaság április 25-i éves rendes közgyűlésén. (P. B.)

*****
A német RWE-EnBW és a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Budapesti Elektromos Művek Nyrt. igazgatósága a múlt évi 15,474 milliárd forintos adózott nyereségből 15,186 milliárd forint, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. igazgatósága pedig a 4,453 milliárd forintos adózott profitból 3,966 milliárd forint osztalékalapot javasol a társaságok áprilisi éves közgyűlésén elfogadni. A Budapesti Elektromos Művek Nyrt. és az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. április 24-én külön-külön tartja meg a 2006. évet lezáró éves rendes közgyűlését. (P. B.)

*****
Közjavakkal való visszaélés és korrupció miatt vádat emeltek Párizsban Christophe de Margerie, a Total francia olajtársaság vezérigazgatója ellen. Az 55 éves vállalatvezető ellen már korábban is eljárás indult az Olajat élelmiszerért ENSZ-programban iraki vezetőknek átutalt kenőpénzek ügyében. Ezúttal azonban egy iráni ügy miatt kell a Total vezérigazgatójának felelnie. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.