Röviden

2007. 03. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vodafone az idén több mint százmillió dollárt költ a tervek szerint hálózatfejlesztésre Magyarországon, aminek révén kialakítja a harmadik generációs mobilkommunikáción belül a gyors széles sávú internetes (HSDPA) szolgáltatást. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója azt mondta: a HSDPA fejlesztésének pénzügyi korlátai vannak, de még a tél előtt bevezetik ezt a szolgáltatást. (MTI–Eco)

*****
Máthé Balázst nevezték ki a Magyar Telekom-csoport jogi igazgatójának, és a társaság igazgatósága döntött arról, hogy a jogi terület közvetlenül az elnök-vezérigazgató irányítása alá kerül. Jelenlegi kinevezése előtt a jogi igazgató 12 éven keresztül különböző nemzetközi ügyvédi irodáknál dolgozott. (P. B.)

*****
Az Aegon Magyarország 20,7 milliárd forint adózás utáni (konszolidált) eredménnyel zárta az elmúlt évet, ami 27 százalékkal több a cég 2005-ös profitjánál – jelentette be Kepecs Gábor elnök-vezérigazgató. A cég díjbevétele 5 százalékkkal, 75,8 milliárd forintra nőtt. (MTI–Eco)

*****
A Standard & Poor’s (S&P) nemzetközi hitelminősítő intézet javított az Uniqa Biztosító Zrt. Insurer Financial Strength Rating (pénzügyi erősségére vonatkozó) besorolásán, amelyet most a korábbi BBpi-ről (marginális) BBBpi (jó) kilátásúra emelt. (P. B.)

*****
Az elsőrendű adósi kategóriába egy fokozattal a magyar osztályzat fölé emelte tegnap a szuverén lengyel devizaadós-kockázati besorolást a Standard & Poor’s (S&P), azzal az indokkal, hogy a növekvő belpolitikai kockázatok ellenére továbbra is erőteljes a lengyel gazdasági növekedés. A bejelentett osztályzatjavítással Lengyelország szuverén devizaadósi besorolása az S&P listáján egy fokozattal a „BBB plusz” szintű magyar osztályzat fölé került. (MTI–Eco)

*****
A cseh jegybank tegnap – a várakozásoknak megfelelően – ismét 2,5 százalékon változatlanul hagyta irányadó kamatát, a kéthetes repót, tekintettel az infláció mérsékelt ütemére. Ezzel immár hatodik hónapja változatlan a cseh irányadó kamat, és egyúttal a legalacsonyabb az EU-ban. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.