Röviden

2007. 03. 22. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Bank növelte részesedését a szerbiai Kulska bankban. Az elmúlt hónapok tőzsdei vásárlásai és a nemrégiben lezárult nyilvános sajátrészvény-vásárlás eredményként az OTP tulajdona a szerb bank alaptőkéjében 2007. március 20-án 92,552 százalékot tett ki. Az OTP tavaly júliusban vásárolt többségi részesedést a Kulska bankban, majd decemberben nyilvános vételi ajánlattal 83,194 százalékra növelte részesedését. (P. B.)

*****
Tavaly világszerte 7 százalékkal bővült a gyógyszerforgalmazás, elsősorban annak köszönhetően, hogy az Egyesült Államokban, Ázsiában és Latin-Amerikában erőteljesen bővült a forgalom. Európában viszont lassult a növekedési ütem. A londoni IMS Health piackutató intézet elemzése szerint tavaly a piac 643 milliárd dollárra nőtt. (MTI–Eco)

*****
A BorsodChem részvényeit várhatóan március 30-án kivezetik a Budapesti Értéktőzsdéről, s egyúttal a Londoni Értéktőzsdéről is törlik letéti igazolásait. Tegnap lezárult a kiszorítási eljárás, amelynek során összesen 611 ezer darab részvény nem került a First Chemical Holding tulajdonába. Ezeket a részvényeket március 29-i hatállyal érvénytelenítik, s a helyettük kibocsátandó új részvényeket a társaság a First Chemical rendelkezésére bocsátja. (P. B.)

*****
A következő években egyre nagyobb szerepet kaphat a 2001 előtt felvett, ma már kedvezőtlen futamidejű és kamatozású lakáshitelek cseréje hosszabb lejáratú, kedvezőbb feltételű kölcsönökre – mondta Varga Eszter, a Central European Credit Ingatlanhitel Zrt. (CEC) vezérigazgatója. (MTI–Eco)

*****
A hat hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint a felajánlott és értékesített 30 milliárd forintnyi mennyiségre 107,2 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Az elfogadott 30 milliárd forintnyi ajánlaton felül 6 milliárd forintnyit bocsátott ki saját számlás értékesítésre az ÁKK. Az aukción a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva 7,68 százalékos átlaghozam alakult ki. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.