Röviden

2007. 03. 21. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BorsodChem Nyrt. a First Chemical Holding Vagyonkezelő Kft. vételi ajánlatának keretében felajánlotta megvételre a tulajdonában lévő több mint egymillió darab saját részvényt. A felajánlást követően a társaság tulajdonában nincs saját részvény. (P. B.)

*****
A világ legnagyobb földgázkészleteivel rendelkező három ország – Oroszország, Irán, Katar – képviselői április elején megkezdik a tárgyalásokat a kőolajipari OPEC-hez hasonló nemzetközi földgázkartell létesítéséről – közölte a katari energiaügyi miniszter. Abdullah bin Hamad al-Attiyah elmondta: április 9-én Dohában fognak egyeztetni, s csatlakoznak hozzájuk Algéria és Venezuela képviselői is. (MTI–Eco)

*****
A három hónapos diszkontkincstárjegyre tegnap ötszörös volt a jegyzés, a 14 napos MNB-kötvényre a lejárónál 220,6 milliárd forinttal többet jegyeztek az aukciókon, a hozamszintek alakulása 25-50 bázispontos kamatcsökkentési várakozást tükröz. A három hónapos diszkontkincstárjegy keddi aukcióján a meghirdetett 30 milliárd forintnyi értékpapírra 168,28 milliárd forintnyi jegyzés érkezett. (P. B.)

*****
A Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyrt. a 2006-os évet 118 millió forint veszteséggel zárta a tegnapi éves közgyűlésen elfogadott beszámoló szerint. A közgyűlésen a részvényesek 68,7 százaléka jelent meg. Az internetes könyvkereskedelemmel foglalkozó társaság tavaly 1,418 milliárd forint árbevételre tett szert. (P. B.)

*****
Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) szűkszavú közleményben tudatta, hogy „az arab világ második legjelentősebb gazdasága” tavaly 8,9 százalékkal növekedett, miáltal folyó áron számolva az EAE hazai összterméke (GDP) értékben elérte a 163 milliárd dollárnak megfelelő 599 milliárd dirhamos értéket. Az emírségek GDP-je 23,5 százalékkal nőtt 2005-höz képest. (MTI–Eco)

*****
Az Airbus és a Boeing repülőgép-ipari cégek első ízben csapnak össze a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) előtt a milliárdos összegeket kitevő támogatások ügyében. Az amerikai fél tegnap zárt ajtók mögött fejtette ki álláspontját Genfben. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.