Röviden

2007. 03. 20. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pannonplast Műanyagipari Nyrt. bejelentette, hogy megszűnt a korábban bejelentett, opciós vételi jog következtében fennálló eladási kötelezettsége a Synergon-részvényekre. A Pannonplast tájékoztatása szerint a részvénytulajdona a Synergonban 12,906, szavazati joga pedig 14,138 százalék. (P. B.)

*****
A lengyel PGNiG gázmonopólium versenypályázatot hirdetett tárolókapacitásai bővítésére: 0,5 milliárd köbméteres wierzchowicei gáztárolóját 1,2 milliárd köbméteresre akarja bővíteni. A PGNiG teljes tárolókapacitását 2012-ig 2,85 milliárd köbméterre készül növelni a jelenlegi 1,63 milliárd köbméterről. (MTI–Eco)

*****
Lengyelország következő szuverén kötvénykibocsátása várhatóan egy svájcifrank-alapú kötvény lesz áprilisban – közölte az egyik szervező bank tisztviselője. A kibocsátás nagyságrendjét a nyilatkozó nem említette. A kibocsátásra kétnapos roadshow után, valószínűleg a húsvéti ünnepeket követően kerül sor. A szervezők a Credit Suisse és a UniCredit Group. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.