Röviden

2007. 03. 16. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az easyJet diszkont-légitársaság az egy évvel korábbinál 20 százalékkal magasabb, 1,7 milliárd font bevételt ért el az elmúlt 12 hónapban. Utasszáma februárban 2,6 millió volt, ez 11,5 százalékkal haladta meg a 2006. februárit, míg 12 hónapot tekintve az utasszám 11,3 százalékkal 34,2 millióra nőtt. (P. B.)

*****
A Synergon Informatika Nyrt.-nél egy személy irányítása alá vonták össze a vezérigazgató és az általános vezérigazgató hatáskörébe tartozó feladatokat. A döntésnek megfelelően a vezérigazgatói pozíciót március 14-től Lazarovits Márk eddigi általános vezérigazgató tölti be. Ákos György eddigi vezérigazgató pedig közös megegyezéssel távozott a társaságtól. (P. B.)

*****
A tőzsdei bevezetés előtt álló Orco Property Group több mint kétmilliárd forintért vásárolta meg Budapest belvárosában a Szervita téri irodaházat. Az V. kerületi, Szervita téren álló Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal székházának eladója a magyar állam volt. A magyar államtól bruttó 2,19 milliárd forintért vásárolt ingatlan és a mellette található parkolóház helyére 2010-ig új épület kerül, amely az ORCO csoport elképzelései szerint kereskedelmi, iroda- és parkolófunkciókat lát majd el. (P. B.)

*****
A szerdai ötéves és tízéves államkötvény délelőtti aukciójára jelentős érdeklődés mutatkozott. Hasonlóan élénk forgalom mellett zajlott a 2007/D és a 2007/G államkötvény visszavásárlási aukciója. A 2012/B államkötvényből felajánlott 45 milliárd forintnyi mennyiségre 139,13 milliárd jegyzés érkezett, ebből 50 milliárdot fogadtak el. Az aukción 7,31 százalékos átlaghozam alakult ki. (P. B.)

*****
A német Bayer gyógyszergyár és vegyi művek tegnap 1,683 milliárd eurós adózott eredményt jelentett tavalyról, 5,4 százalékkal többet a 2005-ös 1,597 milliárdnál. A végeredmény egyszeri tételek miatti szerény növekedése rekordokat takar, amit az utóbbi években végrehajtott átalakításnak tulajdonítanak a cégnél. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.