Sikertelen próbálkozás

Négy ponttal alacsonyabban zárt előző napi értékéhez képest a magyar tőzsdei indikátor. A nap végén még úgy tűnt, hogy a BUX-nak sikerül megkapaszkodnia a pozitív tartományban, a kereskedés végére azonban elolvadt a nyereség, és minimális plusz maradt helyén. A magyar piacra napközben jótékonyan hatottak a nemzetközi tőzsdei események. A BUX napi csúcsát 23 090 ponton érte el, míg záráskor 22 675,73 ponton állt.

2007. 03. 07. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikertelenül próbálkozott tegnap a BUX az emelkedéssel. Napközben az index követte a nemzetközi piacok irányvonalát, és magasra emelkedett, 23 ezer pont fülé ugrott a mutató. Zárásra az index 22 765,13 pontra süllyedt, azaz 4,27 ponttal állt előző szintje alatt. Emellett emelkedtek tegnap a vezető nemzetközi tőkepiacok. Szakértők megjegyezték, hogy a kínai gondokból a londoni és a frankfurti parkettek könnyebben kilábaltak, mint a kelet-európaiak. A legtöbb elemző szerint ugyanakkor még nincs vége a korrekciónak, így a magyar börzén is folytatódhat a visszaesés. Többen arra számítanak, hogy a csökkenő irányzat akár 21 ezer pont alá ejtheti a BUX-ot. Arra a kérdésre, hogy mikor jöhet az újabb nagy zuhanás, a szakértők többsége nem tudott választ adni, de annyi bizonyosnak látszik, hogy még az idén.
Az elemzők tegnap elmondták, hogy a magyar piacon szereplő részvények többségében a befektetők nem látnak nagy fantáziát. Háda Bálint, a Quaestor Befektetési Nyrt. vezető elemzője az OTP-t emelte ki mint azt a papírt, amelyben még látható a lehetőség. Az elemző szerint a Fotex, Danubius, Rába hármas még szintén érdekes lehet. Több szakértő az említett három papír mellé veszi még fel az ajánlott részvények listájára a Synergont és a Graphisoft Parkot is.
A tegnapi, 28,5 milliárd forintos forgalmú kereskedés során a blue chipek sorából egyedül a Magyar Telekomnak sikerült pozitív előjellel zárnia. Az OTP kurzusa csupán picit bicsaklott meg, és a Mol is megmenekült a gyengüléstől. A nap vesztese a kis forgalmú részvények közül került ki. Az Émász kereken egy százalékkal lett olcsóbb, de a Richter is 0,9 százalékos csökkenéssel zárt. Drágult viszont a Fotex, a Rába is, az előbbi 3,1 százalékkal, az utóbbi 2,8 százalékkal.
A bankközi devizapiacon a forint 252,90-es szintig erősödött az euróval szemben, a zöldhasúval 193,15 forinton kereskedtek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.