Az Equitas Broker átvétele lezárult

2007. 04. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind pénzügyi, mind engedélyezési szempontból tegnap lezárult a legnagyobb magyar internetes brókercég, az Equitas Broker Zrt. átvétele. Még január elején állapodott meg a magántulajdonban lévő brókercég tulajdonosi köre és a KBC Securities az adásvételről.
Tegnap a KBC Securities bejelentette, hogy április 5-én a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyét, valamint az ügylethez szükséges összes szakhatósági és jogi engedélyt megkapta, így a vezető internetes brókertársaság KBC Equitas néven folytathatja tevékenységét. A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án ad részletes információt.
Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon, ráadásul a csoport megveszi az orosz Absolut Bank legalább 92,5 százalékát is.
Horváth Zsolt, a KBC Securities vezérigazgatója már korábban jelezte az Equitas befektetőinek, hogy a következő hónapok a piac teljes körű kiszolgálásáról szólnak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.