Röviden

2007. 04. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gardénia Nyrt. vezérigazgatója, Schmidt István saját kezdeményezésére távozik a cégtől. Schmidt István munkaviszonya az éves rendes közgyűlés napjával – 2007. április 27-ével – közös megegyezéssel szűnik meg. A közleményben a társaság elismerését fejezi ki Schmidt Istvánnak a Gardéniánál és jogelődjénél elsősorban a kereskedelmi területen eltöltött több évtizedes vezetői tevékenységéért. (P. B.)

*****
Az OMV osztrák olaj- és gázipari csoport 120 millió eurót fektet be hazai termelésbővítési céllal. A vállalat ausztriai kibocsátását 2010-ig 25 százalékkal futtatja fel. Mintegy 50 millió eurót fordítanak az Ebenthal Tief, a Bécstől 30 kilométerre északkeletre fekvő gázmező fejlesztésébe. A beruházás 2008-ra fejeződik be, s 1,5 milliárd köbméterrel bővíti majd az OMV földgáztartalékát. (MTI–Eco)

*****
A Központi Elszámolóház és Értéktár (Keler) Zrt. április 25-én tartja éves rendes közgyűlését, amelyen egyebek közt a társaság funkcionális szétválasztásának módjáról is döntenek a tulajdonosok. Lakatos Attiláné, a Keler banküzemi igazgatója elmondta, hogy a jelenlegi elképzelés az, hogy a garanciavállalási funkciót, azaz a kockázatot jelentő tevékenységet választják le a Kelerről, szemben a korábbi tervvel, ami az értéktári és az elszámolóházi tevékenység szétválasztását tűzte ki feladatul. (MTI–Eco)

*****
A német Continental abroncsgyártó a kelet-európai terjeszkedés jegyében 51 százalékos részesedést szerzett a szlovák Matadorban – jelentették be a hannoveri székhelyű cégnél. A vételárat nem közölték. Tavaly a 4770 dolgozót foglalkoztató Matadornak 450 millió euró árbevétele volt. Az üzemben bővítik a személy- és teherautó-abroncsok gyártását a jelenlegi 5,5 millióról 7 millióra. (MTI–Eco)

*****
Bonyolódik a hármas számú brit áruházlánc, a Sainsbury megszerzéséért folyó harc: amerikai befektetési cégek konzorciumban tettek ajánlatot nemrég, de miután elutasítással találkoztak, a konzorciumból egy kivételével mindenki kihátrált, a megmaradt vevőjelölt viszont emelt ajánlatot tett 19,9 milliárd dollár értékben. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.