Röviden

2007. 04. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. április 23-án tartja éves rendes közgyűlését. A közzétett napirend szerint a közgyűlés a 2006. évi beszámolók jóváhagyása mellett dönt az adózott eredmény felosztásáról és az osztalék megállapításáról. Sor kerül a vezető tisztségviselők ez évi díjazásának megállapítására, de az alapító okirat módosítása is napirenden szerepel még. (P. B.)

*****
A Pannon-Flax Győri Lenszövő Nyrt. igazgatósága azt javasolja a társaság április 23-án összeülő közgyűlésének, hogy a tavalyi eredményt helyezze eredménytartalékba. A Pannon-Flax Nyrt. a magyar számviteli szabályok szerint tavaly 18,186 millió forint nyereséget ért el. (P. B.)

*****
Az Arago-csoporthoz tartozó Forrás Vagyonkezelési és Befektetési Nyrt. igazgatósága azt javasolja a tulajdonosoknak a társaság 2006. üzleti évét lezáró április 25-i éves rendes közgyűlésén, hogy a tőzsdére bevezetett B sorozatú osztalékelsőbbségi részvényekre 50 forint osztalékot fizessenek. (P. B.)

*****
Az olasz állam ugyan állítólag szeretné a saját kezében tudni, de távközlési vállalatát, a Telecom Italiát, illetve az azt részben birtokló holdingvállalatot, az Olimpia céget több távközlési cég szeretné bekebelezni. Az egyik versengő csoport a francia France Télécom és a spanyol Telefonica együttese, a másik az amerikai AT&T és a mexikói America Movil. (MTI–Eco)

*****
A Nemzetközi Valutaalap az idén 2,2 százalékra várja lassulni az amerikai gazdaságot, ez 0,4 százalékponttal kevesebb, mint az IMF februári kitekintésében vázolt becslés – írja a Financial Times Deutschland (FTD) online kiadásában, előzetest közölve az IMF legújabb világgazdasági növekedési becsléséből, amelyet várhatóan a jövő szerdán tesznek közzé. Ugyanakkor az amerikai lassulást az átmenetinek ítéli a valutaalap, 2008-ban már ismét 2,8 százalékos bővülést valószínűsít. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.