Röviden

2007. 04. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rába Futómű Kft. és az amerikai központú Marmon-Herrington kiegészítést írt alá a 2007-es keretszerződésre vonatkozóan, mely szerint a Rába növeli kapacitását és futómű-, illetve futóműalkatrész-beszállítását legalább 45 millió dolláros éves értékben a 2007 októbere és 2010 októbere közötti időszakban. (P. B.)

*****
Az ENI és az ExxonMobil megállapodást kötött az ExxonMobil Hungária Kft., a csehországi Esso spol s.r.o. és a szlovák Esso Slovensko s.r.o. megvásárlásáról. Az ExxonMobilnak a három országra kiterjedő, mintegy 102 üzemanyagtöltő állomást magában foglaló benzinkúthálózatának, valamint a prágai és a pozsonyi repülőtéren működő repülőtéri üzemanyag-üzletágának eladására vonatkozik. (MTI–Eco)

*****
A szerb jegybank tegnap újabb fél százalékponttal (50 bázisponttal) 10,0 százalékra csökkentette alapkamatát, a kéthetes repót. Az indokolás szerint a maginfláció eddig a 4–8 százalékos megcélzott inflációs sáv alacsonyabb szélét, vagyis a 4 százalékot sem érte el, s az inflációs kilátások továbbra is jók. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.