Röviden

2007. 04. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Genesis Energy Nyrt. 1659 saját részvényt értékesített a tőzsdén 782 forintos átlagárfolyamon. A tranzakcióval a társaság tulajdonában lévő saját részvények száma 5900-ra, 0,09 százalékra csökkent. A Genesis Energy főrészvényese, a Genesis Capital Management Ltd. a birtokában lévő 68,36 százaléknyi Genesis Energy-részvényt átruházta a tulajdonában álló Genesis Investment Fund Ltd.-re. (P. B.)

*****
A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. többségi tulajdonosai részvényeik esetleges eladásáról tárgyaltak az elmúlt hónapokban, ám a tárgyalások megszakadtak, s a többségi részvényesek visszaléptek eladási szándékuktól. (P. B.)

*****
Az idei első negyedévben 11 százalékkal csökkent az amerikai Citigroup adózott eredménye, amely így 5,01 milliárd dollárt, egy részvényre 1,01 dollárt ért el. Egy évvel korábban 5,64 milliárd – egy részvényre 1,12 – dollár volt az adózott eredmény. Az elemzők egy részvényre 1,09 dollárt vártak. A bevételek az első negyedben 15 százalékkal, 25,46 milliárd dollárra nőttek. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.