Röviden

2007. 04. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Káros az egészségre?
Elutasították a svájci parlament távközlési bizottságában egy környezetvédő képviselő javaslatát, amely egy kalap alá vette volna a cigarettát és a mobil-telefont. A berni Franziska Teuscher kedden azt a javaslatot terjesztette elő, hogy a maroktelefonok borítójára – a cigarettásdobozok mintájára – kötelezően írják rá, hogy
„mobilon telefonálni ártalmas az egészségre”.

Közös szolgáltatás
Németországban
A Vodafone, a T-Mobile és az O2 mobil-távközlési szolgáltatók közösen 2008-tól televíziós műsorszóró szolgáltatást indítanak mobil hálózataikon Németországban. A társaságok egy üzemeltető konzorcium létesítésének tervét terjesztették be a versenyhivatal elé. A jövő év elejétől legalább 16 program közvetítést tervezik DVB–H formátumban.

Két és fél millió
.eu-s cím a világhálón
Egy év alatt, amióta a nyilvánosságnak lehetősége van .eu végződésű internetes címek nyitására, több mint 2,5 millióan regisztrálták ezt a domain-nevet – közölte az EU Bizottsága. Az aktív felhasználók száma alapján a .eu-s címek a harmadik legnépszerűbb kategóriába tartoznak Az utóbbi öt hónapban 17 százalékkal nőtt a regisztráltak száma, amivel
a .eu az egyik leggyorsabban bővülő domain a világhálón.

Megtiltott iskolai
szokások
Emomalii Rahman tádzsik elnök rendeletben tiltotta meg, hogy az iskolások mobiltelefont vigyenek az osztályba, illetve hogy a diákok személyautóval járjanak az egyetemre. A tádzsik államfő betiltotta az évzáró tanintézeti bálokat is azzal az indokkal, hogy a rendezvények felesleges és erejüket meghaladó költségekbe verik
a szülőket.

Veszteséges
a Motorola
A Motorola veszteséget és csökkenő bevételt jelentett első negyedévéről, elsősorban a telefonok iránti gyengébb kereslet miatt. Vesztesége 181 millió dollár volt az egy évvel korábbi 686 millió dollár helyett.

Közeledik
az internetadó
Megadóztatnák az internetet a tengerentúlon annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban egyelőre tilos online-adó kivetése a sávszélesség, az adatforgalom vagy akár az elküldött emailek után. Nemrég azonban egy szerzői jogdíjakkal foglalkozó szervezet, a Copyright Royalty Board olyan új szabályozást vezetett be az online rádiókra, amely dalonként és hallgatónként 0,11 centes jogdíj befizetésére kötelezte a sokszor nonprofit alapon működő állomásokat. A felháborodás hatására a szabályt visszavonták, a korábbi alapdíjat és az éves nyereség százalékában mért jogdíjat azonban brutálisan megemelték – írja az Index internetes hírportál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.