Röviden

2007. 04. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Phylaxia-Pharma Nyrt. 323,3 millió forint értékű zártkörű tőkeemelésről döntött, így a társaság alaptőkéje 2,080 milliárd forintra nő. A tőkeemelés az egri SZ és K Ingatlanhasznosító Kft. 50 százalékos üzletrészének apportjával valósult meg. A Phylaxia Pharma a kft. egyszemélyes tulajdonosává vált, az apportot szolgáltató Kácsor Ferenc pedig 15,54 százalékos részesedést szerzett a Phylaxiában. (P. B.)

*****
Észtország teljes egészében privatizálni készül az Estonian Air légitársaságot. Juhan Parts gazdasági miniszter szerint a terv célja, hogy elősegítse még több nemzetközi járat létesítését az észt főváros és külföldi repülőterek között. Ezt nem biztos, hogy sikerülne elérni az állami befolyás fenntartása mellett. Az észt légitársaság 49 százaléka felett rendelkező SAS érdeklődik tulajdonrészének növelése iránt. (MTI–Eco)

*****
Az április 22–28. között megrendezendő Shanghai Auto Show alkalmával Kínába látogató autógyári vezetők mindegyike arra számít, hogy jelentősen növelni tudja eladásait a rendkívüli gazdasági növekedésű távol-keleti országban. A BMW azt várja, kínai eladásai – növekvő nyereségesség mellett – évente legalább tíz százalékkal nőnek majd az elkövetkező öt esztendőben. (MTI–Eco)

*****
A kínai állami hatóság bejelentése szerint az ország teljes külföldi adóssága a múlt év végére elérte a 323 milliárd dollárt, az év során 14,9 százalékkal gyarapodott. Az állam külföldi adóssága 34 milliárd dollárnál tartott 2006 végén. Az előzetesnek mondott kínai küladóssági mutatók még a nemzetközileg biztonságosnak mondott határértékeken belül vannak – írja a China Daily című lap. (MTI–Eco)

*****
A Deutsche Telekom vezetői is vállalják, hogy fizetésük csökkenjen a következő években, amivel szolidaritást vállalnának az újonnan létrehozandó T-Service dolgozóival – jelentette ki Rene Obermann vezérigazgató. A Deutsche Telekom és a ver.di szakszervezet között már hetek óta feszültség van amiatt, hogy a vezetés a vállalathoz tartozó, különböző szolgáltatóegységekbe helyezne át mintegy ötvenezer Deutsche Telekom-alkalmazottat. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.