Röviden

2007. 04. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötmillió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az MKB Bankot. A tegnap kiadott felügyeleti határozat szerint a kockázatalapú vizsgálat során több, a törvényi előírásokat be nem tartó magatartásra derült fényt, amire a hatóság felhívta a bank figyelmét. (P. B.)

*****
A Rába Nyrt. nem fizet osztalékot, a tavalyi évben elért 3,53 milliárd forintos adózott eredményt eredménytartalékba helyezi. A közgyűlés elfogadta az igazgatóság tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámolót. A cégcsoport a 2006. évet 50,3 milliárd forintos árbevétellel zárta. (P. B.)

*****
A svéd Telefon AB LM Ericsson, a világ legnagyobb távközlésiberendezés-gyártója tegnap 5,8 milliárd svéd koronás adózott eredményt jelentett az első negyedévről, 27 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 4,6 milliárdnál. Az eredmény 40 százalékkal elmaradt a 2006-os utolsó negyedévi 9,7 milliárdtól. (P. B.)

*****
A Danubius Hotels Nyrt. közgyűlése tegnap úgy döntött, hogy a 2006. évi adózott eredménye terhére nem fizet osztalékot. A közgyűlés elfogadta a társaság 2006. évi mérlegét és eredményét, amely szerint a társaság 2006. évi mérlegfőösszege 56,91 milliárd, adózott eredménye 1,71 milliárd forint. (P. B.)

*****
Az ING Biztosító a múlt évet 116 milliárd forintnyi díjbevétellel zárta, ez 37 százalékkal több, mint a 2005. évi. A díjbevétel alapján az ING a magyarországi életbiztosítási piacon 28 százalékos részaránnyal vezet. A biztosító csak az életbiztosítási üzletágban tevékenykedik, de még így is 14 százalékos részesedéssel a harmadik az élet- és nem életbiztosításokat is számba vevő biztosítási piacon. (MTI–Eco)

*****
A német Bayer gyógyszergyár és vegyiművek tegnap előzetes becslésként 2,8 milliárd eurós adózott eredményt jelentett az első negyedévről, majdnem ötször nagyobbat az egy évvel korábbinál, de ebből 5,4 milliárd euró a diagnosztikai üzletág 4,2 milliárd eurós és egy vegyészeti részleg 1,2 milliárd eurós eladásából származott. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.