Röviden

2007. 04. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Econet.hu Nyrt. igazgatósága alaptőke-emelésre kér felhatalmazást a társaság április 27-én tartandó éves közgyűlésén. A tőkeemelés legmagasabb összege a közgyűlés napja és 2007. december 31. között névértéken nem haladhatja meg az 1,8 milliárd forintot, 2008-ban és 2009-ben pedig az előző év végi alaptőke 50 százalékát. Az Econet.hu alaptőkéje jelenleg 2,85 milliárd forint. (P. B.)

*****
Raktárbázist alakít ki Kína egyik meghatározó elektrotechnikai vállalata Komáromban. A BYD Hungary Kft. műanyag mobiltelefon-alkatrészeket szállít a Nokia részére. (MTI–Eco)

*****
Mintegy négyezer állás van veszélyben a Siemens cégnél: az autóipari beszállításokra szakosított cége, a VDO több németországi üzemét készül bezárni annak kapcsán, hogy a Siemens tőzsdére vinné vagy részben eladná Németországban 20 ezer, a világban összesen 50 ezer embert alkalmazó vállalkozását. A Siemensnél cáfolták, hogy konkrét elképzelések vannak már az üzembezárásokról, melyeket szakszervezeti források közöltek a sajtóval. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.