Röviden

2007. 04. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Agrimill–Agrimpex Nyrt. a szabad eredménytartalékból kiegészített teljes tavalyi nyereségéből részvényenként 400 forintos osztalékot fizet – döntött a társaság tegnapi közgyűlése. Az osztalék kifizetésének első napja június huszadika. A közgyűlés jóváhagyta a társaság 2006. évi, számviteli törvény szerint készített beszámolóját 2,655 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 189,8 millió forintos adózott eredménynyel és 105 millió forintos lekötött tartalékkal. (P. B.)

*****
A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. tegnapi közgyűlésének döntése értelmében a társaság részvényeinek névértéke ezer forintról száz forintra csökken, az alaptőke változatlan marad. A közgyűlés jóváhagyta a névérték 10 százalékának megfelelő osztalékjavaslatot, az osztalékkifizetés kezdőnapja június 8. (P. B.)

*****
A SkyEurope egyik alapítója, Alain Skowronek bejelentette, hogy lemond elnöki posztjáról. (MTI–Eco)

*****
Az idén biztosan eléri a közvetlen külföldi befektetések értéke Lengyelországban a tavalyi 11,09 milliárd zlotys, azaz 3,9 milliárd dollár körüli értéket – nyilatkozta a lengyel jegybank vezető illetékese. A múlt évi befektetési összeg 44 százalékkal haladta meg a 2005. évit – derül ki a lengyel hírügynökség jelentéséből. (MTI–Eco)

*****
A vezető lengyel távközlési cég, a TPSA konszolidált adózott eredménye az idei első negyedévben 2,6 százalékkal javult, s ez elsősorban a mobilüzletágnak köszönhető. A 47,5 százalékban a francia France Télécom által ellenőrzött TPSA eredménye a vártnál rosszabb, 518 millió zloty, azaz 186,8 millió dollár lett, árbevétele viszont 4,44 milliárd zloty volt, ami 2,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól és az elemzői várakozásoktól. (MTI–Eco)

*****
Tegnap a lengyel központi bank 25 bázisponttal 4,25 százalékosra emelte irányadó kamatát. A lépést az infláció ütemének emelkedését megelőző intézkedésnek minősítették a jelentések. A kamatemelésre már számított a piac, hiszen a bank már három éve nem emelt az alapkamaton. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.