Röviden

2007. 04. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York-i alternatív, elektronikus értéktőzsdét üzemeltető Nasdaq Stock Market Inc. 18,3 millió dolláros adózott eredményt jelentett az első negyedévről, alig 1,7 százalékkal tudott többet összekaparni a tavalyi első negyedévi 18 milliónál, oly sokba került a megbukott kísérlete a londoni értéktőzsde megvételére. A februárban kudarcba fulladt erőfeszítésre 24,9 millió dollár költséget számoltak el. (MTI–Eco)

*****
Az autóipari alkatrész-, mezőgazdasági és általános gépgyártással foglalkozó orosházi Linamar Hungary Nyrt. tegnapi rendes közgyűlésén úgy döntött, hogy a tavalyi év eredményének terhére nem fizet osztalékot. Az Orosházán tartott közgyűlés elfogadta a társaság mérlegét: a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány alapján készített jelentés szerint a tavalyi év mérleg szerinti eredménye 3,512 milliárd forint volt, ez 195 százalékkal haladja meg a 2005. évit. (P. B.)

*****
A Pannonplast eladta a Prettl Pannonplast Plastics Kft.-ben lévő 49 százalékos részesedését a többségi tulajdonosnak, a német Prettle Managment Service GmbH-nak. Ezzel a ma már főleg vagyonkezeléssel foglalkozó Pannonplast-csoportban megszűnt a műszaki műanyaggyártás. A Pannonplast bejelentése szerint a Prettle megfizette a meg nem nevezett összegű vételárat és teljesítette a Pannonplasttal szemben fennálló minden hitel jellegű kötelezettségét. (P. B.)

*****
Huszonegy százalékkal, 2,75 milliárd dollárra csökkent – 2006 első negyedévéhez képest – a világ vezető cigarettagyártója, az amerikai Altria adózott eredménye. Forgalma ugyanakkor 8 százalékkal 17,56 milliárd dollárra nőtt. Az eredmény romlásában közrejátszott, hogy tavaly tavasszal az Altria eladta 89 százalékos részesedését a Kraft Foods amerikai élelmiszer-ipari nagyvállalatban. (MTI–Eco)

*****
Az EU bizottsága üdvözölte a jelentést, miszerint az első negyedévben 11,1 százalékkal nőtt éves szinten a kínai gazdaság. Amelia Torres szóvivő szerint az európai vállalatok örülnek, hogy Kína nagyon jó exportpiaca Európának. 2006 utolsó negyedében 10,4 százalékos volt a kínai gazdasági növekedés éves szinten számított üteme. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.