Röviden

2007. 04. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem fizet osztalékot a Tigáz Zrt. A társaság közgyűlése elfogadta a 2006-ra vonatkozó éves beszámolót, amely szerint a társaság üzleti tevékenységének vesztesége 466 millió forint, a tárgyévi veszteség pedig 717 millió forint volt. (P. B.)

*****
Az RWE-EnbW többségi tulajdonában lévő Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) tegnapi közgyűlésén a tulajdonosok részvényenként 1300 forint osztalékról döntöttek, ami a múlt évi, a magyar számvitel szerinti nem konszolidált, 4,453 milliárd forint adózott profitból 3,966 milliárd forintos osztalékalapot jelent. (P. B.)

*****
Jordánia éves nemzeti jövedelmét meghaladó összesített fizetést vittek haza tavaly a világ 25 legnagyobb fedezeti alapjának vezetői az iparágról összeállított éves felmérés szerint. Az Alpha Magazine című pénzügyi folyóirat és a Financial Times adatai szerint a felmérésbe bevont alapkezelők tavaly összesen 14 milliárd dollár javadalmazásban részesültek. (MTI–Eco)

*****
A legnagyobb brit biztosító – saját értékelése szerint világszinten az ötödik –, az Aviva Plc. rekordméretű, 9,183 milliárd fontos díjbevételt jelentett az első negyedévről, 16,2 százalékkal – változatlan valutaárfolyamokkal számolva 18 százalékkal – többet a tavalyi első negyedévi 7,9 milliárdnál. (MTI–Eco)

*****
A francia Danone élelmiszer-ipari vállalat 3,673 milliárd eurós nettó értékesítést jelentett az első negyedévről, 3,9 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 3,534 milliárdnál. Az ütem csökkent a tavalyi átlaghoz képest, de a folytatódó tevékenységekből kissé tovább gyorsult, 10,1 százalékra. Ehhez 7,1 százalékpontot adott a mennyiség növelése, 3 százalékpontot pedig az áremelés tett hozzá. (MTI–Eco)

*****
A negyedik számú japán autógyár, a Suzuki márciusban 125122 járművet gyártott külföldön, 20,2 százalékkal többet, mint tavaly márciusban, az indiai és a magyarországi termelés gyors növelésének köszönhetően. Az első negyedévben több mint 20 százalékkal nőtt a külföldi termelés. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.