Röviden

2007. 04. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új elnökséget választott a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége. A szövetség elnöke az IE Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Nagy Zoltán lett. (P. B.)

*****
A Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) csoport folytatta sikeres növekedési pályáját a 2006-os üzleti évben, és immár hét egymást követő évben ért el rekordszintű eredményt. A nemzetközi számviteli szabályok szerinti adózás előtti eredmény a tavalyi 930 millió euróról idén 1,882 milliárd euróra emelkedett. (P. B.)

*****
A világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Motorola tegnap veszteséget és csökkenő bevételt jelentett az első negyedévről, elsősorban a telefonok iránti gyengébb kereslet miatt. A cég vesztesége 181 millió dollár az egy évvel korábbi 686 millió dolláros nyereség helyett. A bevételek 9,43 milliárd dollárra estek vissza az egy évvel korábbi 9,61 milliárdról. (P. B.)

*****
Az internetes és egyéb távközlésben érdekelt Avaya Magyarország Kft. 60–70 százalékos árbevétel növekedést szeretne elérni az október elején kezdődött idei pénzügyi évében – mondta Dancsi András, a cég kereskedelmi igazgatója. A társaság a tavaly szeptember végén zárult üzleti évében megduplázta árbevételét a kis- és közepes vállalatok internetes telekommunikációs piacán. (P. B.)

*****
A hat hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján a felajánlott 30 milliárd forintnyi mennyiségre 115,5 milliárdnyi ajánlat érkezett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint. Az ÁKK csak a tervezett 30 milliárd forintos mennyiséget értékesítette. Az aukción 7,59 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség (ISMA) ajánlása alapján számítva. (MTI–Eco)

*****
Március vége óta harmadszor csökkentette 25 bázisponttal az egyéves lejáratú kamatozó kincstárjegy kamatát az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), ami azt jelzi, hogy egy éven belül legalább 125 bázisponttal várják lejjebb a jelenleg 8 százalékos jegybanki alapkamatot. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.