Sokoldalúbbá válik a Nokia

Egyre többen használják mobiltelefonjukat zenék, videofelvételek letöltésére, az internet böngészésére vagy melléklettel ellátott elektronikus levelek fogadására. A mobiltelefonok egyre nagyobb szerepet játszanak életünkben.

2007. 04. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rászoktunk a mobilra, rászoktunk arra, hogy kollégáink, üzleti partnereink, családtagjaink a nap 24 órájában elérhetők, és mi is hívhatók vagyunk. A telefonálási szokások megváltozását főként a készülékgyártóknak köszönhetjük. Az, hogy mennyire kedvező ez a szokásváltás, vitatható, de ma már a gyártók nemcsak az egyszerű telefonálási igényeket veszik figyelembe, hanem a hozzáadott értékek növelésével is rabjaikká teszik a felhasználót. Ilyen például a telefonnal ötvözött fényképezőgép. Ma már mindenki menedzseri szolgáltatásokat akar a készülékétől, és a gyártók ezen igényeket a legteljesebb mértékben kielégítik.
Itt van egyből a példa, a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, a Nokia. A cég a napokban dobta piacra a 6120 classic típusjelzésű készülékét. A Nokia 6120 két kamerát tartalmaz: egy 2 megapixeles, négyszeres digitális zoommal és vakuval felszerelt, a jó minőségű fotók elkészítéséhez panoráma-üzemmódot kínáló fényképezőgépet, és egy kívül található második kamerát, amely a videohívás-funkció révén személyessé teszi a telefonálást.
A Nokia 6120 classickal a felhasználók sokféleképpen nyerhetnek időt: a használati útmutatók és a beállításvarázsló csupán pár perces használata után pillanatok alatt működő e-mailhez, üzenetküldéshez és internetkapcsolathoz jutnak. Névjegyzéküket, naptárukat, fényképeiket, videofelvételeiket és fájljaikat az előző Nokia telefonjukról – az adatátvitel alkalmazással – még akkor is áthozhatják az új Nokia 6120 classicra, ha eltávolítják a SIM kártyát. Ha pedig a munkahelyi számítógépen található naptárt kötik össze a Nokia 6120 classic telefon naptárjával, akkor mindig belepillanthatnak majd a programba.
A 3G technológia a gyorsabb böngészéssel, video- és zeneletöltéssel, az e-mail, illetve az internet elérésével már több országban teszi nagyobb élménnyé a mobilozást. Az új Nokia HSDPA technológiával sok más alkalmazás is elérhetőbbé válik. A Nokia 6120 classic készülék az S60 szoftveren alapul, amellyel a felhasználók a telefonon megtalálható alkalmazások mellé újabbakat tölthetnek le. Számos utólag telepíthető tartozékkal, tartalommal, szolgáltatással szabható testre a készülék. Az S60-assal egyszerre több alkalmazás is futtatható, így például zenehallgatás közben az internetet is böngészhetjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.