Tartós emelkedés

Újabb, fél százalék körüli növekedést produkált a BUX: a magyar piaci mutató lépésről lépésre közelíti meg a 24 ezer pontos határvonalat. Tegnap igen szűk sávban ingadozott az értéke, záráskor 23 655,17 ponton állt. A nagy forgalom jelentős részvényár-növekedésekkel párosult, fokozott érdeklődés a 16 milliárd forintos volument felmutató Mol-részvények iránt mutatkozott.

2007. 04. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre feljebb araszol a BUX árfolyama: a hazai tőkepiaci indikátor tegnap 0,43 százalékkal erősödött. A nyitáskor 23 626 ponton álló index napközben 23 801 pontig emelkedett, majd a nap végére a kereskedés elején lévő szintjére csúszott vissza. Néhány elemző azt nyilatkozta, hogy komolyabb fordulatra nem lehet számítani a háromnapos ünnep miatt, egy szakértő hozzátette: amíg az amerikai tőzsdéken javulnak az árak, addig nincs mitől tartani. A tegnapi kereskedés során igen jelentős forgalom bonyolódott le a már Andrássy útra települt tőzsdei szervereken. A BÉT forgalma meghaladta a 30 milliárd forintot, ez azt mutatta, hogy néhány nagyobb forgalmú papír iránt továbbra is komoly érdeklődés volt, sőt egy-két kis forgalmú, de spekulatív részvény is a vevők látókörébe került. A Bumix – a kis kapitalizációjú papírok indikátora – is jól mutatta, hogy a kis forgalmú részvények körében mozgás történt.
A vezető részvények közül az OTP kurzusa gyengülőben volt, a Mol, a Magyar Telekom és a Richter viszont erősödni tudott. Juhász Richárd, a Condorde üzletkötője az MTI–Ecónak elmondta, hogy szerinte csalódást keltő volt a tegnapi nap a pesti tőzsdén, a teljesítmény elmaradt mind a nyugat-európai, mind az amerikai tőzsdéktől. Ezek egy-másfél százalékos erősödéssel fejezték be a napot, a BUX viszont még fél százalékkal sem tudta megtoldani a hétfői záróértéket. A blue chipek táborából a Mol és a Magyar Telekom teljesített a legjobban: a két társaság részvényei 1,1-1,1 százalékkal drágultak. A Richter 0,9 százalékkal értékelődött fel, az Egis viszont nem követte a nagy testvért: 1,68 százalékos mínuszban zárt. A nap nyertese a Rába lett 4,4 százalékos megugrásával, de emelkedőben volt a Synergon és az Émász ára is.
A devizapiacon alacsony forgalom mellett erősödött a forint az euróval szemben. Napközben igen széles sávban ingázott a forint, majd a nap végére erős szélén: 245,60 forinton állapodott meg. Az amerikai zöldhasúval 184,45– 184,55 forinton kereskedtek, ami egyforintos javulásnak felelt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.