Változatlan a BUX

Rendkívül alacsony forgalom mellett tegnap minimális mértékű emelkedéssel zárt a pesti tőzsde. A háromnapos ünnep előtt a magyar piacon kevés befektető jelent meg. A nyugat-európai piacok a húsvéti ünnepek miatt zárva tartottak, így külső behatás nem nagyon érte a börzét. A BUX 23 962,24 ponton zárt, az 5,98 százalékos emelkedést az öt-öt forinttal dráguló Mol- és Magyar Telekom-részvények papírjai indukálták.

2007. 04. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ünnep előtti szélcsend honolt tegnap a pesti tőzsdén. A magyar tőkepiac indikátora 23 951,22 ponton nyitott, s a nap nagyobb részét azzal töltötte, hogy határozott irányvonalat keresett, a delet követve hosszabb időre előző értéke alá esett, de a nap végére kikerült a veszteséges zónából.
A szinte változatlan értéken záró indikátorról és a hárommilliárd forintot el nem érő forgalomról szakértők azt nyilatkozták, hogy érthető a befektetői inaktivitás, hiszen a vezető európai tőzsdéken a nagypéntek miatt nem indult el a kereskedés. A londoni és a frankfurti parkett zárva tartott, s az emelkedéssel induló New York-i parkettek is csak félidőre nyitottak ki. A Dow Jonesra és a Nasdaqra kedvezően hatott az amerikai munkaügyi minisztérium bejelentése, amely szerint márciusban a várakozásoknál nagyobb mértékben növekedett a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma.
A pesti börzén a vezető részvények változatos képet mutattak, a Mol és a Magyar Telekom árfolyama 5-5 forinttal erősödött, a Richter 0,14 százalékkal, az OTP 0,28 százalékkal lett olcsóbb. A nap nyertese a Rába lett 282 millió forintos forgalom és 2,4 százalékos drágulás mellett. Hasonlóan kedvező képet mutatott a 114 millió forintos forgalmú Synergon is: az informatikai cég árfolyama 2,4 százalékkal erősödött.
Minimális mértékű erősödést produkált a forint a bankközi devizapiacon az euróval szemben. Egy uniós valutáért a nap végén 245,90–246,00 forintot adtak, ami 0,15 forinttal volt kevesebb csütörtöki áránál. A dollárral 183,80 és 183,90 forint közötti értéken kereskedtek, míg csütörtökön 183,25–183,35 forinton állt a jegyzés. Kereskedők elmondták, hogy a jó amerikai foglalkoztatási adatok nyomán erősödött a forint az euróhoz, illetve gyengült a dollárhoz képest. A zloty is hasonlóképpen viselkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.