időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Az Il Ferrónál már a remény is elveszett

Dékány Lóránt
2007.05.30. 23:00

Valószínűleg a remény utolsó sugara is elveszett az autómatricás cég károsult ügyfelei számára, mivel az Il Ferro holnapra ígérte a pénzek folyósítását háromhavi szünet után, a kifizetéshez szükséges szemle helyszíne viszont továbbra sem ismert.
A reklámmatricás vállalkozás egyik irodáján még május elején azt ígérték, a hónap végére internetes oldalukon közzéteszik, hová kell vinni ellenőrzésre a gépjárműveket. A honlapon azonban változatlanul a három hónapja kiírt villogó főszöveg olvasható: „a szemle időpontja halasztás alatt”. Ezenkívül az általunk megkérdezett ügyfelek sem kaptak semmiféle értesítést az Il Ferrótól. Igaz, ők a fizetési ígéretet is csak a sajtóból tudták meg. Próbáltuk elérni Körmendi Ákost, a cég ügyvezetőjét telefonon, ám az ki volt kapcsolva. A cég nyolc ügyfélszolgálatán is hasonló volt a helyzet: legtöbb helyen a félretett telefonra utaló foglalt jelzés fogadta hívásunkat, máshol mindössze nem vették fel a kagylót.
Körmendi Ákos még áprilisban – amikor már egy, többeknek két hónapja nem fizetett a cég – jelentette be: június 1-je és 4-e között mind a nyolcezer ügyfelük megkapja egyhavi jussát, ami egy öszszegben 320 millió forintos tételt jelentene az Il Ferrónak. A vállalkozás papírjait továbbra is a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja igazságügyi könyvszakértő segítségével, miután korábban csalás megalapozott gyanújával indított nyomozást a rendőrség. A BRFK-nál június közepére-végére várják az eredményt. Közben az Il Ferro néhány autóját felmatricázó – a cégjegyzékbe be nem könyvelt – V. Detti Kft. által kezdeményezett pertársaságba már ezernél is több károsult jelentkezett. A pertársaság azután jött létre, hogy a V. Detti Kft. csődeljárást kezdeményezett az autóreklám cég ellen, mivel az alvállalkozó állítása szerint hétmillió forinttal tartozik neki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.