időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Belső feljelentések az SZDSZ-ben

Munkatársunktól
2007.05.09. 23:00

Három szombathelyi szabad demokrata tiltakozó levelet küldött Kóka János pártelnöknek amiatt, hogy az önkormányzat cégeiből létrehozott Vagyonhasznosítási és Városgazdálkodási Zrt. felügyelőbizottságában (fb) ott ül az SZDSZ újonnan megválasztott megyei elnöke, Németh Kálmán is. Az Index internetes portál információi szerint Hankó Faragó Miklós, az elnökválasztásban alulmaradt korábbi igazságügyi államtitkár két párttársával együtt úgy véli: Németh Kálmán fb-elnöki pozíciójával veszélyben van a párt tekintélye. A Kóka Jánosnak címzett tiltakozó levelük szerint nem tesz jót az SZDSZ-nek, hogy „közhatalmi pozícióban lévő szombathelyi politikusok saját maguknak és klientúrájuknak juttatnak közpénzeket”. A három politikus kifogásolja azt is, hogy a párttagság nem kapott tájékoztatást arról, kik és milyen gazdasági pozíciókat szereznek meg az SZDSZ nevében. „Az SZDSZ hosszú évek óta hirdetett és a parlamenti jogalkotásban következetesen képviselt álláspontja, hogy az önkormányzati képviselők és köztisztviselők tekintetében szigorú összeférhetetlenségi szabályokat kell alkotni”, ezért indítványozzák, hogy az üggyel „elvi alapon” ismét foglalkozzon az ügyvivői testület és a parlamenti frakció.
A szombathelyi cég vezető posztjaira többségükben pártdelegáltak kerültek. A kilenctagú igazgatóságába két-két MSZP– SZDSZ-küldött mellett két civil és az MDF, valamint a Fidesz is helyet kapott. Hasonló a megosztási arány a tíztagú felügyelőbizottság tagságában is.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.