időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Fantomcég támad az Il Ferróra?

Munkatársainktól
2007.05.08. 23:00

Tovább dagad az autómatricás botrány. A késedelmes fizetések miatt elhíresült Il Ferro ellen a hírek szerint az autók matricázását végző cég, a V. Detti Kft. felszámolási eljárást indított. Az Index internetes lap ugyanakkor kiderítette: ilyen nevű társaság nem szerepel a nyilvános cégbírósági jegyzékben.
Közben a Magyar Televízió Híradója arról számolt be, hogy az Il Ferro budapesti telephelyének irodáit a múlt héten a cég munkatársai teljesen kiürítettek. A sietségben – úgy tűnik – a papírokkal nem volt idejük foglalkozni, hiszen a Híradó munkatársai az ügyfelekkel kötött szerződéseket a társaság telephelyének udvarán találták meg. A papírokon az ügyfelek minden adata megtalálható.
Lapunk is hiába próbált a V. Detti nyomára bukkanni, sem telefonszámot, sem honlapot nem találtunk. Menyhért Mészáros László, a társaság média-tanácsadója korábban a távirati irodával azt közölte, hogy az Il Ferro több mint egy hónapja nem egyenlíti ki a megbízójával szemben fennálló, ötmillió forintnál nagyobb számlatartozását, ezért a V. Detti Kft. képviseletében Kajtár András ügyvezető igazgató jár el a debreceni cégbíróságnál. Lapunk talált ugyan egy eredetileg szegedi, majd budapesti székhelyű V. Detti Kft.-t – de annak sem a tulajdonosai, sem a cégképviseletre jogosult tisztségviselői között nem szerepelt Kajtár András, sőt a nyilvántartás szerint a céget egy 2001 decemberében indult felszámolási eljárás végén 2002. október 18-án törölték a nyilvántartásból.
Nem ez az egyetlen rejtélyes cég az autóreklámos üzlet közelében. Mint arról korábban már beszámoltunk, az Il Ferro mellett további két társaság, a HírAutó, illetve a Mobil Reklám Hungária Kft. is fizetési problémákkal küzd. Előbbi vezetője szerint nehézségeiket az Il Ferro-botrányt kísérő médiavisszhangnak „köszönhetik”, utóbbiról azonban semmit sem tudni. A több városban is irodát fenntartó társaság miskolci telepének ajtaján egy ideje a „Betegség miatt zárva” felirat látható, miközben a cégvezetővel nem lehet kapcsolatot létesíteni.
– Itt valami nagy baj lehet – fogalmazott lapunknak a cég egyik ügyfele, aki elmondta, hosszan nyomoztak a társaság után, de csak annyit sikerült megtudniuk, hogy a Mobil Reklám Hungária székhelye Vácott van, s fiókirodákat üzemeltet a tulajdonos Pécsett, Budapesten, Győrött és még ki tudja, hol. Próbálták telefonon elérni őket, ám legnagyobb meglepetésükre nincs elérhetőségük Miskolcon. – Nagy a keveredés, a cégtulajdonosról ugyanis megtudtuk, Dunakesziben él, elérhetősége viszont neki sincs.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.