időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Hamvába holt az intés

Borsodi Attila
2007.05.13. 23:00

Törvénysértő módon nyújtotta be Albertirsa 2007-es közbeszerzési tervét a város képviselő-testülete elé Fazekas László polgármester – állítja Kiss Tibor, a pénzügyi bizottság elnöke, aki előzőleg felhívta a testület és a városvezető figyelmét a szabálytalanságra, ám ennek ellenére a képviselők elfogadták az előterjesztést.

Az albertirsai képviselő-testület 2005-ben hozott határozatot a közbeszerzési szabályzatról, amelyet az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke szerint a polgármester most megsértett. Kiss Tibor lapunknak elmondta, Fazekas László, Albertirsa független polgármestere, aki több önkormányzati választáson az MSZP megyei közgyűlési jelöltlistáján indult, úgy vetette napirendre és tárgyaltatta meg a város 2007-es közbeszerzési tervét, hogy előzőleg sem az érintett intézményvezetők javaslatait nem kérte el, sem a pénzügyi bizottság nem tárgyalhatta és véleményezhette a településvezető elképzeléseit. – A szabályzat szerint előzőleg az intézményvezetők terveit és a pénzügyi bizottság ajánlását is be kellett volna kérnie a polgármesternek, és ezeknek az összegzése alapján kellett volna benyújtania előterjesztését a testület felé – fogalmazott Kiss Tibor, aki hozzáfűzte, Fazekas László már a két héttel ezelőtti ülésen is megpróbálta napirendre vetetni előterjesztését, de akkor még ehhez nem tudta megnyerni a jelen levő képviselők többségét, nem úgy a csütörtöki rendkívüli ülésen. – A nyilvánvaló törvénysértést az eltelt két hétben a polgármester nem orvosolta, a képviselők most mégis napirendre tűzték és elfogadták az előterjesztést, miután két városatya a két héttel ezelőtti üléshez képest megváltoztatta álláspontját az ügyben – fakadt ki Kiss Tibor, aki megjegyezte, a polgármester a közbeszerzési szabályzatban foglalt határidőket sem tartotta be.
Fazekas László polgármestert lapzártánkig nem tudtuk utolérni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.