időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Napi sajtószemle

Lovas István
2007.05.04. 23:00

Insight
Liberális demokraták szájkosarat akarnak tenni a konzervatív betelefonálós rádiókra, ami a szólásszabadság elleni támadást jelenti – mint a Szovjetunióban, kezdi cikkét a konzervatív hetilap, amely azután azt írja, hogy a kelet-európai konzervatívok hasonló elnyomást szenvedtek el az elmúlt 15 évben azzal, hogy Soros médiabirodalma szüntelenül marginalizálni kívánta a patrióta és konzervatív újságírókat, és mára gyakorlatilag nem maradt egyetlen konzervatív újságíró sem a fősodratú médiában.

*****
Nemsokára videofelvételt hoznak nyilvánosságra, amely bizonyítékot szolgáltathat, hogy a Clinton házaspár megsértette 2000-ben a választási kampány finanszírozására vonatkozó törvényt – olvasható a konzervatív hetilapban. A felvételek tanúsága szerint Hillary Clinton egy hollywoodi kampánypénzfelhajtóról beszél, aki a begyűjtött összegek nem mindegyikét jelentette a szövetségi hatóságoknak.


FT.com
Tony Blair brit miniszterelnök hivatalából távozása után az Európai Unió elnöke lehet – írja a brit globális lap az új tisztség várományosáról.


THE GLOBE AND MAIL
„A múlt hónapban járt le elnökségi hivatalom ideje az Iraki Nemzetközi Újjáépítési Alap éléről. Kétségbeesetten hagyom ott. Valójában nem hiszem, hogy Irakot működőképes országként lehet újjáépíteni – függetlenül attól, hogy mit tesznek érdekében” – kezdődik a vezető kanadai napilapban Michael Bell cikke.


upi
Az amerikai hírügynökség arról tudósít, hogy az iraki országgyűlésben 133 törvényhozó dokumentumot írt alá, amelyben követelik az amerikaiak által vezetett multinacionális csapatok kivonását az országból.


REUTERS
Hugo Chávez venezuelai elnök azzal fenyegetett, hogy átveszi Venezuela magánbankjait és legnagyobb acélgyártó vállalatát, ami kilátásba helyez egy szélesebb körű köztulajdonba vételt. A caracasi kormány korábban már átvette az energiaszolgáltató vállalatokat, és néhány napja a legutolsó, még magánkézben lévő olajvállalatot is köztulajdonba vették – jelenti a brit hírügynökség.


AFP
Az európai vezetők azt szeretnék, ha Nicolas Sarkozyt választanák Franciaország elnökének, mert kizárta, hogy másodszorra is népszavazást írnak ki az európai uniós alkotmánytervezet ügyében – olvasható a francia hírügynökség beszámolójában.

*****
A törököknek pusztán már csak egyharmada támogatná az ország uniós tagságát. Két évvel ezelőtt még a lakosság kétharmada állt a csatlakozás mellett.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.